Fico musí brzdiť Bugárových oligarchov, tvrdí komentátor

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    „Aby sme si nerobili ilúzie: nie je to tak, že strana oligarchov je len Smer a bugárovci sú tí, ktorí koalíciu ´kultivujú´. Tentokrát to vyzeralo presne opačne,“ začína svoj komentár Dag Daniš. Poukazuje na to, že v obchodnom pozadí strany Most-Híd stojí veľkopodnikateľ Štefan Czucz, ktorý má byť podľa Danišových slov sused a kamarát Bélu Bugára a ktorý desať rokov riadil Transpetrol.

    V Transpetrole pracoval s podnikateľom Czuczom jeden z kandidátov na šéfa ÚVO Juraj Méry. Méry sa mal po roku 2010 objavovať aj v Slovenskej pošte po boku nominantky Mostu-Híd a po voľbách rovnako aj na ministerstve dopravy, na čele ktorého stojí Árpád Érsek, rovnako z Mostu.

    „Problém Méryho je v tom, že v štátnych firmách nezastupoval stranu – to by bolo v poriadku. Zastupovať mal skôr podnikateľa z pozadia strany. A jeho obchodné záujmy,“ píše Daniš a pokračuje, že to vyzeralo ako klasická oligarchická schéma. „Ľudí do vedenia Protimonopolného úradu či ÚVO v skutočnosti nevyberala strana a vláda, ale oligarcha s osobnými väzbami na Bugára,“ tvrdí komentátor.

    - Reklama -