Fico jednoznačne: Smer svoje slovo drží. To je naša odpoveď na dobrodružné sulíkovčiny

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Premiér Robert Fico sa vo svojom komentári pre Hospodárske noviny pochválil pondelkovým stretnutím s občanmi v Nitre, ktoré bolo podľa neho „jasným odkazom pre tých, ktorí šíria na Slovensku skepsu a ´blbú´ náladu“. Predseda vlády vyzdvihol, že Slovensku sa darí, pričom dosahuje historické ekonomické čísla, čo sa týka znižovania dlhu alebo nezamestnanosti.

    „Nitrianske stretnutie, kde sme verejnosť oboznámili so sociálnymi opatreniami, bolo zásadnou odpoveďou na politikárčenie opozície zahlcujúcej verejný priestor ´obálkovými´ pseudotémami, médiami vyrábanú dvojitú realitu či nárast extrémizmu,“ pustil sa do opozície Fico. Ďalej zdôraznil, že jeho vláda podporuje zvyšovanie minimálnej mzdy a zavedenie povinných príplatkov za nočnú službu. Zamestnanec by tiež mal získať podľa Fica 100-percentný príplatok za sviatok či víkend a dostávať by mal aj príplatok na cestovanie za prácou. Posledným bodom má byť presadenie otcovskej dovolenky.

    „V tomto kontexte chcem povedať, že sme definovali náš zámer, aby do roku 2020 Slovensko dosiahlo 85 percent životnej úrovne Európskej únie. Uvedené približovanie sa životných štandardov považujeme za jednu z kľúčových tém, ktoré ovplyvňujú občiansku spolunáležitosť s projektom životaschopnej EÚ,“ myslí si predseda vlády s tým, že zodpovednosť za osud krajiny jasne hovorí, aké sociálne podmienky sa majú vytvárať, aby sme sa priblížili Európskej únii.

    „To je naša jasná odpoveď na dobrodružné zahraničnopolitické sulíkovčiny. Zároveň je to signál pre občanov krajiny, že Smer-SD svoje slovo drží a svojou politikou meníme ich kvalitu života k lepšiemu,“ uzavrel premiér Robert Fico.

    - Reklama -