Fico je hlavou korupčnej chobotnice, tvrdí Galko a dodáva, že občania nesmú voliť Smer, ak chcú očistu verejného života na Slovensku

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Galko sa k pripravovanému Úradu na ochranu verejných záujmov vyjadril na svojom facebookovom profile. Premiéra v krátkom komentári nešetrí a obviňuje ho, že ide len o snahy zakryť kauzy z minulosti.

    „Robert Fico je hlavou korupčnej chobotnice na Slovensku. Vznik Úradu na ochranu verejného záujmu, ktorý tento obyvateľ Bašternákovho bytu ohlásil a ktorý má údajne ochraňovať ľudí pripravených bojovať proti korupcii, je len snaha o dobré kulisy, aby premiér zakryl tento prostý fakt,“ útočí saskár hneď v úvode.

    Nový úrad by podľa Galka momentálne nebol potrebný, ak by fungovali existujúce inštitúty na ochranu svedkov. Z nefunkčnosti však viní podpredseda SaS doterajšie vládnutie strany premiéra Fica.

    „Tri vlády Smeru-SD pod vedením Roberta Fica sú vládami, pod ktorými došlo k ochromeniu celého represívneho systému, a teda aj prevencie pred korupciou. Korupcia a rozkrádanie verejného majetku tak metastázovali do obludných rozmerov,“ píše Galko.

    Poslanec opozičnej strany núka vo svojom statuse aj východisko z tejto situácie, ktorú podľa neho spôsobil Smer za roky vládnutia. „Jediné možné východisko z tejto situácie nie sú nové úrady založené hlavou korupčnej chobotnice, ktorá prebýva v byte daňového podvodníka, ale jej vytlačenie z politiky. Občania nesmú naďalej voliť Smer-SD, ak požadujú očistu verejného života,“ vyzýva Ľubomír Galko.

    - Reklama -