Fico ide po pápežovi. Odhaľuje to český prieskum

    0
    Pápež František (Autor: SITA)

    Americký prezident Barack Obama zaznamenal oproti Merkelovej o niečo menší pokles. V jeho prípade ale stále prevažuje kladné hodnotenie. Ruského prezidenta Vladimira Putina naopak Česi vnímajú skôr negatívne.

    V roku 2013 hodnotilo Merkelovú pozitívne 72 percent Čechov. „Dnes zrejme v nadväznosti na utečeneckú krízu sa jej hodnotenie dramaticky zhoršilo,“ uviedol STEM. Nemeckú kancelárku hodnotí kladne už len 24 percent Čechov. Obama si pohoršil o 16 percentuálnych bodov – na 55 percent. Putina vníma priaznivo 37 percent ľudí, čo je o štyri percentuálne body viac ako v októbri 2013.

    Pápeža Františka hodnotí priaznivo 74 percent opýtaných, čo je zhruba rovnako ako v roku 2013. Fico je obľúbený u 67 percent Čechov. „Opätovne sa ukazuje, že k Slovensku a jeho predstaviteľom máme výrazne kladný postoj,“ uviedla agentúra. Kritickejší k Ficovi sú vysokoškolsky vzdelaní ľudia, rovnako ako v prípade maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorého pozitívne hodnotí 45 percent Čechov. Cameron má 67 percent kladných hodnotení, francúzsky prezident Francois Hollande 51 percent.

    Prieskum sa uskutočnil od 3. do 11. decembra a zúčastnilo sa ho 1 014 ľudí.

    Kompletnú správu STEM nájdete TU

    - Reklama -