Fico demonštrantom: Ani ja nemám problém niekde nahnať 5 000 ľudí. Nebudem sa sťahovať pre Matoviča

    0
    Robert Fico počas brífingu v rámci mimoriadneho rokovania Bezpečnostnej rady SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Bytový komplex Bonaparte oblieha od piatej popoludní viac ako päťtisíc nahnevaných ľudí, ktorí žiadajú nielen stoličku ministra Roberta Kaliňáka, ale aj premiéra Fica. Všetko v súvislosti s kauzou podnikateľa Ladislava Bašternáka. Práve od neho majú obaja politici prenajaté byty. Premiér využil na zverejnenie svojho postoja sociálnu sieť a poslal na Facebooku opozícii drsný odkaz. 
     
    „V politike som už zažil hocičo, ale to, čo predvádzajú opoziční politici, je absolútny suterén, ktorý nemá obdobu,“ píše sa v statuse na premiérovom oficiálnom profile. Podľa Roberta Fica je protest zorganizovaný opozičnými stranami výsledkom „frustrácie z volieb“. 
     
    V statuse na sociálnej sieti prechádza predseda vlády do útoku a obviňuje predsedu hnutia OĽaNO, že klame. „Tvrdil, že mu bol ponúknutý úplatok za rozbitie vlády I. Radičovej – vymyslené. Bez akýchkoľvek dôkazov ma obvinil, že mám na účte v Belize 750 mil. USD – vymyslené. Teraz opäť prichádza s výmyslami,“ pokračuje. 
     
    Fico sa v statuse bráni proti obvineniam, že by úmyselne a vedome býval v byte prenajatom od muža, ktorého vyšetrujú v súvislosti s miliónovými vratkami DPH. „Ak sa však preukáže, že majiteľ tohto bytu je zločinec, okamžite z bytu odídem, ale ja sa nebudem sťahovať len preto, že si to želá pán Matovič a ľudia jemu podobní,“ sľubuje premiér v statuse na sociálnej sieti.
     
    „My rovnako nemáme problém nahnať niekde 5 000 ľudí, ale prečo by som to robil? Aby došlo ku konfliktom a bitkám? Kto toto chce?“ pýta sa Fico. Premiérov status ďalej dodáva, že odmieta politiku nenávisti. „Ak sa táto opozičná politika prenáša do ulíc, pretože ak na konci dňa dôjde k niečomu podobnému ako v Británii, tak za to budú títo nenávistní páni plne zodpovední,“ varuje záver statusu
    - Reklama -