Fico chce zo Slovenska krajinu poslušných tatranských ovečiek v područí mocností, hovorí Krajniak a predstavuje alternatívu

    0
    poslanec Milan Krajniak (Sme Rodina) (Autor: TASR)
    Posledný križiak Milan Krajniak vo svojom komentári píše, že našu budúcnosť určuje predstava o sebe samých a kladie si rečnícku otázku, v čom je rozdiel medzi ovcami a orlom. 
     
    „Ovce potrebujú baču. Ak ovce nemajú pastiera, cítia strach a úzkosť. Túžia po bačovi, ktorý by sa o ne staral, a preto ho stále hľadajú. Orol si postaví svoje hniezdo, ktoré potom usilovne rozširuje a zväčšuje. Svoje hniezdo si orol vždy chráni a nespolieha sa pritom na niekoho iného,“ porovnáva jeden z kollárovcov. 
     
    Krajniak používa paralelu zo zvieracej ríše ako ukážku dvoch úplne protichodných predstáv o Slovensku. Ak by sme boli ovce, potrebujeme podľa Posledného križiaka nejakého baču, teda silnejší štát, od ktorého budeme očakávať ochranu výmenou za vzornú poslušnosť. Ide o evidentnú narážku na snahy najsilnejších európskych hráčov centralizovať moc Európskej únie. 
     
    „Každý ‚bača‘ potrebuje svojich slovenských honelníkov, ktorí mu budú pomáhať tatranské ovečky pásť, dojiť a strihať. Byť honelníkom tatranských ovečiek môže byť celkom lukratívne,“ píše v komentári opozičný poslanec. 
     
    Krajniak slovným spojením „honelník tatranských ovečiek“ očividne označuje predsedu vlády. „Premiér Fico pomenoval svoju víziu Slovenska ako krajiny poslušných a usilovných tatranských ovečiek otvorene. Stratégiou slovenskej zahraničnej politiky je podľa neho ,počkať‘, ako sa rozhodnú Nemci a Francúzi, a potom sa k nim pridať,“ dodáva poslanec. 
     
    Premiér už viackrát opakoval, že chce, aby Slovensko bolo v jadre EÚ, keď dôjde k takémuto deleniu, a Krajniak nevynecháva ani túto skutočnosť. „Po brexite sa premiér Fico rozhodol, že Slovensko chce doviesť do najužšieho jadra Európskej únie – teda do úplného područia Nemecka a Francúzska,“ myslí si kollárovec. 
     
    Slováci sa podľa Krajniaka nesmú spoliehať na „honelníkov“, teda politické elity, ktoré rozhodnú za nich. Namiesto toho by sme sa mali „spoliehať na vlastné sily, stáť na vlastných nohách, byť čo najviac politicky, vojensky, ekonomicky, energeticky a potravinovo sebestačný“. 
     
    Svoj komentár z portálu Posledný križiak zdieľal Krajniak na svojom oficiálnom facebookovom profile. 
     
     
    - Reklama -