Fico a Danko reagujú na Štokholm. Toto sú ich slová

    0
    Okoloidúci ľudia sa pozerajú na nákladné auto, ktoré vrazilo do obchodného domu na pešej zóne v centre Štokholmu (Autor: TASR)

     “Usmrtenie nevinných ľudí v mene nenávisti či viery je odsúdeniahodné a nemalo by zostať nepotrestané,” povedal Danko.

    Predseda vlády SR Robert Fico poslal dnes sústrastný telegram premiérovi Švédskeho kráľovstva Stefanovi Löfvenovi v súvislosti s útokom v centre hlavného mesta Štokholm. TASR o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úrad vlády SR.

    Premiér Fico v telegrame predsedovi švédskej vlády píše, že s obrovským zármutkom a znepokojením prijal tragickú správu o dnešnom teroristickom útoku v centre Štokholmu, pri ktorom zahynuli nevinní občania a mnoho ďalších bolo zranených.

    “Dovoľte mi, prosím, v mene vlády Slovenskej republiky, ako aj vo svojom, vyjadriť úprimnú sústrasť všetkým príbuzným obetí. Moje myšlienky v tejto ťažkej chvíli smerujú k švédskemu ľudu. Slovenská republika odsudzuje tento ohavný čin a osobne vyjadrujem presvedčenie, že nás vzájomne dokáže ešte viac zomknúť v boji proti celosvetovému terorizmu. Vážený pán premiér, prijmite, prosím, vyjadrenie mojej hlbokej úcty,” uvádza sa v telegrame.

    Nákladné auto sa dnes v centre Štokholmu vrútilo do obchodu v blízkosti rušnej pešej zóny a podľa agentúry DPA začalo po náraze horieť. Švédsky rozhlas informoval o troch mŕtvych a podľa švédskej televízie sa tam aj strieľalo. Ľudia telefonovali polícii a informovali ju o osobe, ktorá s autom zranila ľudí v centre Štokholmu na ulici Drottninggatan.

    Švédska polícia na tlačovej konferencii odmietla potvrdiť počet obetí a zranených pri popoludňajšom útoku odcudzeným pivovarským nákladným automobilom v centre Štokholmu. Súčasne uviedla, že zatiaľ nikoho nezatkla a vodiča nenašla. Podľa švédskeho premiéra Stefana Löfvena ide pravdepodobne o teroristický čin.

    - Reklama -