Falošné správy nevyhrali Trumpovi voľby. Od tohto pána by ste takéto vyjadrenie nečakali

    0
    Mark Zuckerberg tvrdí, že „dezinformácie a evidentný hoax“ zdieľaný na Facebooku berie spoločnosť veľmi vážne. Nie je však podľa neho mysliteľné, aby zanedbateľné množstvo takýchto správ ovplyvnilo voľby. „Je to len veľmi malá časť obsahu a to, že by mohol ovplyvniť voľby kdekoľvek, je poriadne šialená myšlienka,“ uviedol zakladateľ Facebooku v rozhovore pre portál Techonomy.
     
    Napriek tomu má Zuckerberg obavy z dezinformácií, poloprávd a takzvaných hoaxov, ktoré majú za cieľ uškodiť či už politikom, alebo komukoľvek na sociálnej sieti prostredníctvom vymyslených správ. Vrásky na čele robí 32-ročnému miliardárovi aj fakt, že zdieľanie nepravdivých informácií na sociálnych sieťach polarizuje internetovú verejnosť. 
     
    V súvislosti so šírením nepravdivých správ a zdieľaním informácií na sociálnych sieťach, nielen na Facebooku, cituje portál britského denníka Express Zuckerbergovo vyjadrenie z jeho stránky. „Dať všetkým možnosť vyjadriť sa bolo z historického hľadiska pozitívne pre vývoj spoločnosti, pretože to zvýšilo rôznorodosť a zdieľanie informácií, ale uplynulý rok tiež ukázal, že to môže rozštiepiť náš spoločný zmysel pre realitu. Je našou povinnosťou posilniť dobrý efekt a potlačiť ten zlý, aby sme mohli pokračovať v šírení rôznorodosti,“ píše zakladateľ sociálnej siete. 
     
    Práve Facebook počas prezidentskej kampane aj po nej tvrdo striehol na akékoľvek šírenie neprávd a vymazával najrôznejšie hoaxy nielen o Hillary Clintonovej, ale aj o Donaldovi Trumpovi. Zo šírenia falošných informácií v prospech súčasného prezidenta USA počas kampane vinili demokrati ruských hakerov a trolov. Moskva takéto konanie dodnes popiera. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -