Facebook vystavil Smatanovi stopku. Pre kotlebovcov

    0
    Rudolf Vasky s Jurajom Smatanom (Autor: Facebook)

    Dôvodom dočasného obmedzenia počas troch dní je v Smatanovom prípade údajne kritika smerom k strane Mariana Kotlebu.

    Akýmsi úvodným spúšťačom daného Smatanovho komentára bol predchádzajúci status speváčky Kataríny Koščovej, ktorý sa pre svoju popularitu a ohlas rýchlo šíril kybernetickým éterom. Ku kritike kotlebovcov sa svojím ostrým komentárom pridal aj Smatana. Na rozdiel od superstaristky Koščovej však bol jeho komentár vyhodnotený správcami sociálnej siete ako príliš konfrontačný. „Sú to frustrovaní zbabelci, ktorí sa navliekajú do uniforiem, aby vedeli, kto ku komu patrí, pretože podľa viet by to nemuseli dokázať správne odlíšiť,“ napísal aktivista. 

    „Môj komentár mal pomerne široký dosah, a tak proti nemu priaznivci kotlebovcov pravdepodobne zorganizovali hromadnú sťažnosť. (To, že si na koordinovanie takýchto aktivít extrémisti vytvorili uzavreté skupiny, je známa vec. Facebook mi následne na 3 dni zablokoval používanie účtu a moje formálne odvolanie nemalo žiadny viditeľný efekt,“ napísal v úvode svojho blogu Smatana. 

    Dotknutý aktivista ponúkol svoj názor na dnes najznámejšiu sociálnu sieť planéty, vďaka ktorej sa jej vynálezca Mark Zuckerberg stal miliardárom a tiež spoločenským prominentom.

    „Facebook vďaka svojmu úspechu nadobudol charakter monopolu, nepoužívať ho znamená do istej miery sa spoločensky izolovať. Tlak na spoločenskú zodpovednosť Facebooku stúpa. Nielen od jednotlivcov alebo malých štátov, ktorých si vedenie firmy môže dovoliť ignorovať,“ dodal.

    - Reklama -