FOTO VIDEO Odvolávanie Kaliňáka, plné emócií, má svoju dohru. Zhubný nádor Slovenska, kofa na trhu, tlčhuba, smrdíte tu, urážajú sa poslanci navzájom

    0
    Minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) naďalej ostáva vo vládnej funkcii. Za návrh opozície vysloviť mu nedôveru v stredu hlasovalo len 53 poslancov zo 128 prítomných.

    Šéfa rezortu vnútra podľa očakávania podporili prítomní poslanci Smeru-SD aj koaliční partneri z SNS a Mosta-Híd. Zdržal sa len Martin Fedor (Most-Híd). Za vyslovenie nedôvery hlasovali poslanci SaS, OĽaNO, Sme rodina aj ĽSNS. Kaliňák čelil historicky tretiemu odvolávaniu z vládnej funkcie. Pozíciu ministra vnútra zastáva s jednou prestávkou od roku 2006.

    Celá schôdza trvala až 13 hodín, pričom sa skončila dnes ráno o 2.16 h a vyvolala niekoľko sporov medzi koaličnými a opozičnými poslancami.

    Medzi poslancami to vrelo nielen v parlamentnej sále, ale aj na sociálnej sieti Facebook, kde si počas celého dňa vymieňali svoje názory.

    Už na začiatku schôdze sa opozičná poslankyňa Natália Blahová vyjadrila, že pokiaľ bude vládnuť táto partička kleptomanov, o právnom štáte môžeme len snívať.

    Odstúpiť by mala celá opozícia na čele s Kiskom

    Smerácky poslanec Ľuboš Blaha na začiatku schôdze napísal, že by mala miesto Roberta Kaliňáka odstúpiť celá opozícia na čele s prezidentom Andrejom Kiskom a lídrom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom. „Opozícia chce odvolať ministra vnútra za to, že pozná daňového podvodníka. A tak som im pripomenul dvoch najznámejších daňových podvodníkov na Slovensku – prezidenta Kisku a poslanca Matoviča. Kiska na hulváta žiadal vratky za svoju volebnú kampaň a Matovič na svoje daňové podvody dokonca zneužil vlastnú matku. Po dnešnej schôdzi teda očakávam, že odstúpi komplet celá opozícia na čele s Kiskom a Matovičom. Dosť bolo daňových podvodníkov!“ uviedol Blaha.

    Poslanec SaS Ľubomír Galko sa o šiestej večer sťažoval, že smeráci ešte nepustili opozíciu do rozpravy. „Fico už vystúpil dvakrát a Kaliňák trikrát. Reaguje na nich vo faktických poznámkach množstvo smerákov so servilnými príspevkami,“ napísal Galko.

    Občania nežerú seno

    Galkova kolegyňa Lucia Nicholsonová dokonca hovorila o heknutej schôdzi. „Hackli nám ju hackeri Fico a Kaliňák. Lebo im to umožňuje rokovací poriadok. Chceli si zarobiť nejaké percentá ku klesajúcim preferenciám, a preto vo svojich nekončiacich prejavoch nahádzali kopy špiny na niektorých opozičných vyvolencov. Lenže nerátajú s tým, že vy, milí občania, nežeriete seno, ani tie ich bláboly,“ napísala Nicholsonová na sociálnej sieti.

    Poslankyňa dokonca pridala aj video z rozpravy, kde sa tvrdo pustila do poslanca Dušana Jarjabka zo Smeru. „Pán Poslanec Jarjabek, ja vami hlboko opovrhujem a ani si neviete predstaviť ako. Za všetky tie prezlečené kabáty, tlčhubné reči, že vás hanba nefackuje. Dostali ste sa sem na Mečiarovom chrbte a smrdíte tu už pekné roky. Vy ste výkvet slovenskej politiky,“ povedala Nicholsonová.

    Kofa na trhu, zaznelo od Blahu

    O jednej v noci sa rozčuľoval poslanec Smeru Ľuboš Blaha, ako drzo a arogantne sa správa Lucia Nicholsonová, keď vedie schôdzu NR SR. „Dnes začala úplne hystericky nadávať mne a mojim kolegom, načo som spochybnil jej schopnosti viesť parlament. Táto pani nemá vzdelanie, nemá morálku, nemá osobnosť. Správa sa, žiaľ, ako kofa na trhu – háda sa, primitívne osočuje, nenávidí, arogantne útočí, nezvláda bez konfliktu základné spoločenské situácie, skrátka je absolútne nepripravená na vedenie parlamentu a čoraz viac pripomína psychopata Matoviča. Pani Nicholsonová robí hanbu Slovenskej republike,“ napísal Blaha s tým, že je podľa neho smutné, že takýto človek môže zastávať takúto významnú funkciu, pričom on bude robiť všetko pre to, aby presadil jej odvolanie.

    Nová žilinská županka Erika Jurinová uverejnila svoj príspevok o 2.23 h s tým, že sa odvolávanie skončilo, pričom to bolo jej posledné nočné rokovanie.

    Po odvolávaní sa Robert Kaliňák poďakoval všetkým za prejavenú podporu a dôveru. „Opozícia nedokázala obhájiť svoje klamstvá, pretože nebola schopná vyvrátiť nami prednesené jasné a nespochybniteľné fakty. Dokonca nevedela reagovať ani v prípadoch, keď bola konfrontovaná so svojimi vlastnými zlyhaniami! Som rád, že popri mnohých dôležitých informáciách odznel na pôde Národnej rady SR kľúčový fakt – najväčšie absolútne nekontrolované vratky DPH boli vyplatené za vlády Ivety Radičovej, ktorej súčasťou bola SaS,“ napísal Kaliňák s tým, že vláda Ivety Radičovej umožnila, aby daňoví podvodníci po páde daňového systému okradli našu krajinu o stovky miliónov eur a až vláda Roberta Fica podľa Kaliňáka s tým urobila poriadok.

    Kaliňák je zhubný nádor

    K neodvolaniu ministra vnútra sa napokon vyjadril aj samotný Igor Matovič, podľa ktorého je Kaliňák zhubný nádor. „Ak by podporili jeho odvolanie, jasné, všetci by sme si vydýchli. Nepodporili a dalo sa to čakať. Lenže aj tak je to, paradoxne, dobre. Korupcia je rakovinou Slovenska a Kaliňák je jej zhubný nádor. Naším návrhom za jeho odvolanie sme chceli pomôcť sebe, Slovensku, zlepencu a, samozrejme, aj Smeru. Mohli si ho včera vyrezať a mali šancu na záchranu. Lenže oni sa rozhodli, že svojmu nádoru budú radšej ,pomáhať a chrániťho, neuvedomujúc si, že ich nakoniec úplne zničí,“ uviedol Matovič na Facebooku.

    - Reklama -