FOTO Schulz neuspel, ale mieni ostať vo vedení strany. Vedenie SPD chce v reakcii na zlý volebný výsledok odísť do opozície

    0
    Predseda Sociálnodemokratickej strany Nemecka Martin Schultz vhadzuje hlasovací lístok do urny počas parlamentných volieb v nemeckom Würselene 24. septembra 2017 (Autor: TASR/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

    O reakcii vedúcich predstaviteľov strany, ktorej volebným lídrom bol bývalý predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz, informovala tlačová agentúra DPA a intenetové vydania periodík Bild a Focus.

    Nespokojnosť voličov pocítila aj doteraz koaličná Sociálnodemokratická strana (SPD), ktorá so ziskom okolo 20 percent hlasov dosiahla svoj vôbec najhorší volebný výsledok všetkých čias. Negatívny rekord strany činil doteraz 23 percent z roku 2009, pred štyrmi rokmi SPD podporilo 25,7 percenta voličov. Niet sa prečo čomu čudovať, ak vedenie strany krátko po oznámení prvej prognózy naznačilo, že je za odchod do opozície.

    Volebný líder strany Martin Schulz priznal neúspech konštatujúc: “Dnes je ťažký a trpký deň pre nemeckú sociálnu demokraciu”. SPD nenaplnila svoje volebné ciele. Napriek historickému volebnému neúspechu však Schulz mieni zostať na čele strany aj v opozícii.

    - Reklama -