FOTO Ako dlho bude naša vymäknutá civilizácia ustupovať?! Klímaaktivisti rozzúrili Markétu Šichtařovú

    0
    Vlajka Veľkej Británie (Autor: Facebook,Mack's Pie & Mash)

    BBC priniesla informácie o tom, že aktivisti zo zoskupenia Vzbura proti vyhynutiu – Extinction Rebellion – poničili mnoho rokov pestovaný trávnik pri Trinity College Cambridgeskej univerzity.

    Prečo?

    Dospeli totiž k záveru, že akademická inštitúcia síce verejne tvrdí, že podporuje opatrenia na záchranu klímy, ale v praxi prijíma dary od plynárenských a ropných spoločností, ktoré sa podľa názoru aktivistov nesprávajú ekologicky. Preto sa rozhodli Trinity College potrestať a tamojší starostlivo pestovaný trávnik rozkopali a hlinu navozili k miestnej pobočke Barclays Bank.

    Derek Langley, člen Extinction Rebellion Cambridge, ironicky vyhlásil: „Myšlienka, že bohatá inštitúcia, ako je Trinity College, ktorá hovorí svetu, že jej leží na srdci riešenie ekologickej krízy, čerpá peniaze z ničenia životného prostredia, je jednoducho úžasná.“

    Akademická inštitúcia vydala vyhlásenie, že rešpektuje právo na vyjadrenie protestu, ale demonštrantov požiadala, aby odišli. Pred Trinity College dorazila aj polícia, zaznamenala spáchanie trestného činu a vyčísľuje škodu spôsobenú týmto trestným činom.

    Miestny podnikateľ Dr. Tim Norman označil akciu za „kontraproduktívny vandalizmus“.

    Ekonómka Markéta Šichtařová si v tejto súvislosti položila otázku, či bude za tento vandalský čin aj niekto potrestaný.

    „Univerzita dostala dar od ,neekologickej‘ firmy a klímaaktivisti jej za to zlikvidovali stáročia pestovaný trávnik. Univerzita ich požiadala, aby odišli. Nejako tomu nerozumiem… Kde je zatknutie za úmyselný trestný čin poškodenia cudzej veci? Kde je obvinenie za trestný čin podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd človeka? Ako dlho ešte bude naša vymäknutá civilizácia ustupovať zjavným zločinom?“ opýtala sa ekonómka na sociálnej sieti Facebook.

    Zdroj: Facebook/Marketa Sichtarova

    - Reklama -