FBI vyšetruje ruskú stopu. Zaujíma sa o Trumpovho zaťa

    0
    Jared Kushner (Autor: TASR)

     Vyšetrovatelia preverujúci takzvanú ruskú stopu sa domnievajú, že Kushner môže v tomto smere disponovať závažnými a pre celý prípad kľúčovými informáciami.

    Manžel Trumpovej dcéry Ivanky a jeden z prezidentových najbližších poradcov nepatrí medzi podozrivých. V súvislosti s jeho osobou sa však vyšetrovanie dostáva do okruhu Trumpovej rodiny a predstaviteľov Bieleho domu.

    Podľa nemenovaných zdrojov blízkych vyšetrovaniu sa FBI zaujíma o Kushnera v súvislosti so sériou jeho vlaňajších stretnutí a kontaktov s ruskými predstaviteľmi. Kushner mal okrem iného absolvovať schôdzky s ruským veľvyslancom v USA Sergejom Kisľakom a s istým ruským bankárom.

    Kushner už prostredníctvom svojho právnika vyjadril pripravenosť spolupracovať s vyšetrovateľmi FBI. Už predtým uviedol, že je ochotný v tejto spojitosti vypovedať aj pred americkými kongresmanmi, ak ho o to požiadajú.

    V rámci vyšetrovania údajného ovplyvňovania amerických prezidentských volieb Ruskom sa zatiaľ podozrenia sústreďujú okolo bývalých Trumpových spolupracovníkov Paula Manaforta a Michaela Flynna.

    - Reklama -