Extrémistov loví aj Twitter. Toto je výsledok

    0
    Sídlo Twitteru v San Franciscu (Autor: SITA)

    Akékoľvek radikálne prejavy na svojich stránkach nemilosrdne mažú sociálne siete Facebook aj Twitter. Tie sa vlani na podnet viacerých krajín podujali, že budú dôsledne vymazávať zo svojich stránok všetok obsah, ktorý by bol radikálny, nenávistný či extrémistický.

    Spoločnosť Twitter, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu sieť, uviedla, že od roku 2015 až doposiaľ zrušila viac ako pol milióna používateľských účtov. Všetky mali šíriť extrémizmus, čím sa previnili voči pravidlám používania sociálnej siete a boli preto odstránené zo siete.

    Najviac zablokovaných, respektíve zrušených účtov na sociálnej sieti Twitter zaznamenala spoločnosť v posledných šiestich mesiacoch minulého roka. Za pol roka vlani vymazali takmer 380-tisíc účtov. Všetky v súvislosti s podnecovaním, propagáciou alebo výzvami na násilie podmienené extrémistickými názormi.

    Okrem bežných používateľov Twitteru sa sociálna sieť chce najnovšie zamerať aj na médiá a novinárov, ktorých niekto nahlásil za šírenie extrémistického obsahu. Žiadne konkrétne kroky však firma zatiaľ neprijala.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -