Exminister Jurzyca musí zaplatiť mastnú pokutu, na ktorú nemá. Vybavil si splátkový kalendár

    0
    Eugen Jurzyca (Autor: SITA)
    Za to, že mal počas výkonu poslaneckého mandátu aktívnu živnosť, musí Jurzyca podľa zákona o nezlučiteľnosti funkcií verejných činiteľov zaplatiť takmer 12-tisíc eur. Podľa portálu Pluska.sk sa zdá, že pre exministra ide o privysokú sumu. Vypýtal si totiž od kancelárie národnej rady splátkový kalendár. 
     
    Jurzyca bude pokutu splácať národnej rade takmer tri roky. Mesačne má podľa dohody platiť 357 eur. Celá suma je rozpočítaná na 33 splátok. 
     
     
    Saskár však nie je jediný poslanec, ktorý dostal pokutu a využil na jej zaplatenie splátkový kalendár. Rovnako ako Jurzyca tak skončili aj poslanci Smeru Stanislav Kubánek a Peter Šuca. Tiež zaplatia 12-tisíc eur v 33 splátkach za to, že si zabudli pozastaviť živnosť, keď nastúpili do parlamentu. 
     
    Azda najznámejší prípad je v tomto smere Igor Matovič (OĽaNO), ktorý si živnosť zabudol pozastaviť opakovane a teraz mu za to hrozí odobratie poslaneckého mandátu. Predseda národnej rady Andrej Danko (SNS), s ktorým nemá Matovič dobré vzťahy, presunul rokovanie o tejto téme na september. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -