Exmajiteľ TV Markíza Rusko a čudné kšefty s Kočnerom

    0
    Pavol Rusko (Autor: SITA)

    Sídlo organizácie Maják nádeje, ktoré malo byť útočiskom pre týrané ženy a deti, vzniklo v roku 2002 za spolupráce bratislavskej mestskej časti Staré Mesto a televízie Markíza, ktorej v tom čase šéfoval Pavol Rusko. Ten mal v súčasnosti vynaložiť snahu posunúť túto budovu podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi.

    Mestská časť nadobudla podozrenie o údajných nekalých praktikách expolitika minulý rok. „Nadobudli sme podozrenie, že Rusko chce zneužiť majetok a žiadali sme, aby mu bolo zabránené nakladaním s touto budovou,“ prezradila poslankyňa mestskej časti Staré Mesto a členka dozornej rady Majáka nádeje Veronika Remišová (OĽaNO).

    Samospráva tvrdí, že Rusko sa snaží zmeniť majiteľa budovy. Cieľom týchto úkonov je, aby si Staré Mesto nemohlo uplatniť predkupné právo za pôvodných podmienok predaja. Od roku 2015 mal údajne začať uzatvárať zmluvy s firmami Mariána Kočnera. Remišová tvrdí, že na tieto kroky nemal exminister odsúhlasenie správnej rady.

    Ruskove výhovorky

    Rusko ale ukazuje prstom na mestskú časť. „S Kočnerom sme mali dohodu o zámene priestorov Majáka nádeje a Five Star Residence v tej istej hodnote. Prišlo ale predbežné opatrenie a nemohli sme nič robiť. Staré Mesto nám to znemožnilo a my sme museli uhradiť zmluvnú pokutu 500-tisíc eur,“ prezradil denníku Nový Čas.

    K situácii sa vyjadril aj samotný podnikateľ. „Nejaký somár na meste pokazil dobrý zámer. Vyriešili by sa dve veci. Ženy a deti by bývali v novom a čistom a bola by možnosť ubytovať študentov v slušnejšom, ako je súčasná situácia, keďže som tu chcel vybudovať internáty,“ upozornil Kočner.

    - Reklama -