Európska únia vs. utečenci: Britská tlač zverejnila hrozivé štatistiky. Brusel vraj absolútne zlyháva

    0
    Budova Európskeho parlamentu v Bruseli (Autor: SITA)

    Od tohtoročného septembra bolo poslaných domov len 0,1 percenta neúspešných žiadateľov o azyl. Táto blamáž prichádza aj napriek tomu, že sa Brusel verejne chváli sprísnením podmienok pre imigrantov. Ako uvádza britský denník, týmto tempom by trvala deportácia napríklad jedného milióna utečencov, ktorí tento rok dorazili do Európy, neuveriteľných 143 000 rokov.

    Facka pre Camerona

    „Oficiálne štatistiky ukazujú, že od septembra sa podarilo poslať domov len 658 imigrantov. V októbri sa európski predstavitelia dohodli na urýchlení deportácií ekonomických imigrantov. Hovorilo sa o tom, že členské štáty v tomto smere musia vyvinúť oveľa väčšie úsilie. Zrýchlené deportácie mali pôsobiť ako odstrašujúci prostriedok proti ilegálnej migrácii. V novembri a decembri však bolo deportovaných menej ako 100 ľudí,” uvádza The Express .

    Britský denník považuje tieto neradostné štatistiky za facku do tváre premiéra Davida Camerona. Ten totiž dúfal, že sa mu podarí presvedčiť britského voliča o schopnosti EÚ zvládnuť migračnú krízu  A to ešte pred tým, než bude musieť podľa svojho predvolebného sľubu vyhlásiť referendum o budúcnosti Veľkej Británie v Európskej únii. Šéf euroskeptickej UKIP Nigel Farage označil Cameronove vyjednávanie s vedúcimi predstaviteľmi EÚ, v rámci ktorých chce Cameron Brusel prinútiť k reformám, za zbytočné. Brusel podľa neho nie je schopný migračnú krízu úspešne vyriešiť. „Jeho názor potvrdzujú aj čísla, ktoré zverejnila samotná Európska komisia Doteraz sa totiž podarilo pre schválený počet 160 000 migrantov pripraviť miesto len pre 4 197 z nich,“ píše The Express.

    Priamo k prerozdeleniu podľa kvót zatiaľ došlo len u 232 ľudí z Grécka a Talianska. V najbližších dvoch rokoch by sa malo v rámci Európskej únie prerozdeliť 106 000 migrantov. Ako novinári z denníka The Express spočítali, pri tomto tempe by sa však podarilo túto vytúženú métu docieliť až o neuveriteľných 39 259 rokov. Zverejnené štatistiky označuje britský denník doslova za „frašku“ a konštatuje, že mnohé členské štáty sa namiesto čakania na nájdenie riešenia v Bruseli rozhodli oprávnene vziať situáciu do svojich rúk.

    „Niektoré krajiny prikročili k uzavretiu hraníc, iné zase vybudovali ploty. Experti predpovedajú, že na ceste do Európy sú ďalšie milióny ľudí z Blízkeho východu a Afriky. Minulý týždeň OSN vydala správu, podľa ktorej bolo v tomto roku vyhnaných zo svojich domovov viac ako 60 miliónov ľudí z celého sveta,“ uzatvára The Express.

    Celý text nájdete TU.

    - Reklama -