Erdogan sa chce zrejme v Nemecku stretnúť aj s krajanmi. Do cesty sa mu však postavila prekážka, s ktorou rozhodne nerátal

    0
    Prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan (Autor: SITA)

    Viacúčelovú halu v Dortmunde však v inkriminovaný deň pripravujú už na iné podujatie, takže jej prevádzkovateľ musel do Ankary zaslať zamietavú odpoveď s poukázaním na nabitý kalendár, informoval dnes Západonemecký rozhlas.

    V aprílovom referende, ktoré rozšírilo právomoci tureckého prezidenta, podporilo Erdogana až 75 percent príslušníkov miestnej tureckej komunity v Dortmunde.

    Podľa tlačovej agentúry DPA nepochodil turecký prezident ani v prípade haly v Oberhausene, v ktorej v lete prebieha rekonštrukcia.

    O prenájom spomínaných hál sa podľa nepotvrdených informácií zaujímala tá istá agentúra z Ankary.

    Nemecké ministerstvo zahraničných vecí v Berlíne dnes oznámilo, že zatiaľ nedostalo žiadnu formálnu otázku z Ankary. Ani turecká ambasáda v Berlíne nepotvrdila údajné plány na Erdoganovo vystúpenie v Nemecku v nádväznosti na jeho účasť na spomínanej vrcholnej schôdzke v dňoch 7.-8. júla.

    Naposledy vystúpil Erdogan pred svojimi stúpencami v Nemecku v máji 2015, a to v Karlsruhe, kde to bolo súčasne jeho prvé verejné vystúpenie v spolkovej republike vo funkcii tureckého prezidenta.

    - Reklama -