EÚ a s ňou celý Západ sa môže do roku 2040 zrútiť, varuje nemecká armáda

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Bundeswehr má na stole štúdiu, ktorá na dvesto stranách zhŕňa bezpečnostné riziká, ktorým možno bude musieť čeliť nemecká armáda v najbližších rokoch. Nemecký týždenník Spiegel priniesol informácie o tom, že existuje približne šesť variantov ďalšieho vývoja. Správu prevzal aj server Politico. Podľa najhoršieho možného scenára sa môže Európska únia a s ňou aj celý Západ zrútiť okolo roku 2040.

    Nočná mora nemeckých veliteľov by znamenala, že v roku 2040 sa zrúti súčasný svetový poriadok, systém hodnôt, zrúti sa EÚ a s ňou aj celý Západ, globalizácia sa zastaví a prídu desaťročia chaosu, na ktoré bude musieť nemecká armáda nejako reagovať. V takom prípade by sa ďalšie rozširovanie EÚ zastavilo, časť krajín by EÚ opustila a Európa by sa musela vyrovnať s hroziacou nestabilitou, ktorá nehrozila desiatky rokov.

    Vraj je tiež možné, že sa Západ postaví proti Východu. Štáty z východného krídla EÚ prerušia ďalšie rozširovanie EÚ a odmietnuté štáty sa pridajú k inému spoločenstvu alebo k ruskému spôsobu vládnutia. V takejto Európe by, bohužiaľ, upevnili svoju moc extrémisti.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -