Džihádisti sú pripravení na ďalšie zabíjanie. Tentokrát s novou technológiou

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    „Medzi technologický trend u džihádistov patria drony, ktoré používajú napríklad v Iraku,“ píše Echo24.cz s tým, že podľa Europolu hrozí, že by sa mohli týmto nápadom inšpirovať aj útočníci v Európe.

    Počet teroristických útokov rastie. To platí aj v Európe, ktorou nedávno otriasli hneď dva útoky v Británii. Pri výbuchu, ku ktorému došlo na koncerte v Manchestri, umierali aj malé deti. Len minulý rok prišlo v dôsledku teroristických útokov v Európe o život viac ako 130 ľudí.

    Drony útočia

    Dobrou správou je, že rastie aj počet zadržaných islamských extrémistov. „V roku 2016 ich bolo 718, pričom takmer tretina zadržaných nemala ani dvadsaťpäť rokov,“ píše Echo24.cz a upozorňuje, že približne každým štvrtým zatknutým bola žena.

    Správa ďalej upozorňuje, že novým technologickým trendom by mali byť predovšetkým útoky pomocou dronov. „Islamský štát použil dron prvýkrát v októbri minulého roka,“ píše Echo24.cz s tým, že bezpilotné lietadlá môžu lietať na pomerne veľké vzdialenosti. „Teroristi sú pri ich ovládaní viac-menej v bezpečí, preto predstavujú takú veľkú hrozbu,“ uvádza server.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    autor: David Hora

    - Reklama -