Dve čínske študentky prišli do Nemecka a tam sa im stalo niečo hrozné. Asi tušíte, kto je vinník

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Ako referuje denník Frankfurter Allgemeine Zeitung, k prvému násilnému trestnému činu došlo pred deviatimi mesiacmi. Čínsku študentku, ktorá bola na bochumskej univerzite v rámci výmenného pobytu, páchateľ napadol na ceste z nákupu v miestnom supermarkete. O tri mesiace neskôr sa dopustil ďalšieho znásilnenia, keď sa terčom jeho zvrhlých chúťok stala iná čínska študentka. Polícia síce zatkla podozrivého až v decembri, ale študentky aj všetky ženy v Bochume si mohli konečne vydýchnuť.

    Vyšetrovatelia mali z dvoch znásilnení k dispozícii DNA páchateľa, ale okrem toho žiadne bližšie stopy. Dokonca aj po zverejnení podoby násilníka sa prihlásili len štyria svedkovia. K jeho dolapeniu prispela až náhoda. Priateľ druhej z obetí vyfotografoval na mieste neskoršieho zločinu muža, ktorý sa pohyboval v blízkosti krovia a potom utiekol. Ako sa neskôr ukázalo, išlo práve o irackého násilníka. Pri prvom výsluchu uviedol, že sa ponáhľal, a preto bežal preč.

    Stopy nakoniec doviedli vyšetrovateľov do blízkeho utečeneckého centra, kde žil 32-ročný Iračan so svojou manželkou a dvoma deťmi. Policajti nemali o vine zadržaného migranta takmer žiadne pochybnosti, pretože DNA z miesta činu jednoznačne potvrdila ich podozrenie. Znásilnenie navyše prebehlo veľmi brutálnym spôsobom. „Svoju prvú obeť zatiahol do krovia, kde ju škrtil povrazom, potom ju zbil a nakoniec znásilnil. Moja klientka bola v totálnom psychickom šoku,“ uviedol advokát.

    Na rozdiel od oboch znásilnení sa v súdnej sieni podľa nemeckého denníka správal iracký násilník veľmi krotko. Keď vstupoval do miestnosti, zakrýval si tvár papierovou zložkou. Neprial si žiadne fotografovanie ani vyhotovovanie zvukového záznamu. „Môj klient nebude vypovedať,“ povedal jeho obhajca Egbert Schenkel. „Výsledky vyšetrovania sú presvedčivé. Možno by si mal obžalovaný svoje mlčanie ešte rozmyslieť,“ reagoval sudca Volker Talarowski.

    Obe čínske študentky sa na štvrtkovom prvom súdnom pojednávaní nezúčastnili a do Bochumu prídu až neskôr. Prvá z obetí znásilnenia príde vypovedať až z Číny. „Bolo by lepšie, keby ste ju od toho mohli ušetriť. Bojí sa svedčiť pred nemeckým súdom. Bude to pre ňu obrovská psychická záťaž,“ konštatovala Dörte Ganzerová, obhajkyňa dvadsaťdvaročnej čínskej študentky.

    - Reklama -