Dva, tri, štyri, desať? Koľko útokov ešte Európa zažije, kým začne jednať? Novinár rozobral ležérny prístup polície k teroristom

    0
    Situácia po útoku na bruselskom letisku Zaventem (Autor: SITA)

    Novinár Tom Nicholson sa v svojom texte pre denník SME pozrel bližšie na bruselský masaker a príbeh teroristu Abdeslama. Žurnalista v komentári poznamenáva, že belgické tajné služby sa v boji s terorizmom správajú až príliš ležérne a až nekompetentne.

    Nicholson opisuje priebeh Abdeslamovej teroristickej „kariéry“ po Paríži s dôrazom na konanie polície, ktorej atentátnik poľahky unikal. „Aj potom ako sa Abdeslam priznal k plánovaniu nových operácií, boli belgické bezpečnostné zložky stále zaskočené bombovými útokmi v Bruseli,“ píše.

    Až nápadne flegmaticky sa belgické úrady chovali aj k bratom Bakraouiovcami. Napriek tomu, že Ibrahima deportovali z Turecka a označili ako „zahraničného teroristického bojovníka“, varovanie nebral nikto do úvahy. „Koľko ďalších útokov bude potrebných na to, aby si Európa uvedomila, že zjednotení pretrváme, rozdelení padneme?“ podčiarkol Nicholson na záver. 

    - Reklama -