Drsné čítanie. Kopli do mňa. Špinavý záchod, bolo mi z toho zle. Slovenka, ktorá zapálila a pomočila Korán, prehovorila

    0
    Ružomberčanka Sheila, ktorá močila na Korán, prichádza na rozhodovanie o vzatí do väzby na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. (Autor: TASR)

    „Postavím sa každému z nich za náš národ, za našu slobodu,“ povedala v rozhovore. „Štve ma, že si z našich ľudí robíte otrokov. Štve ma, že rozhadzujete naše štátne peniaze. Rodiny žijú z ruky do huby, zatiaľ čo vy okrádate náš ľud,“ podotkla Meleková. „Štve ma, že naši občania sú opovrhovaní našou vládou,“ dodala veľmi rázne.

    V rozhlasovom vysielaní potom opísala okamihy svojho zatknutia a následnú väzbu. „Rozprávala som sa s bratom, vypla som internet, následne NAKA prenikla do mojej hotelovej izby. Bolo to veľmi rýchle,“ opísala situáciu svojho zadržania, ku ktorému došlo okolo pol tretej ráno. „Ozývali sa údery na dvere. Povedala som bratovi, aby nikomu neotváral. Za pätnásť minút im otvoril. Všetci sme boli v šoku, čo sa deje. Do izby vrazili asi dvaja-traja,“ dodala. „Išla som k nim dobrovoľne, oni ma postavili k stene, rozkopli mi nohy a ja som ich automaticky napadla,“ podotkla s tým, že policajti jej neukázali žiadny preukaz.

    Na mieste jej zhabali mobilné telefóny a slovenské vlajky. „Je to na smiech,“ povedala. „Na to, aby mi veci vrátili, majú 30 až 60 dní,“ dodala. Podľa jej slov jej zatiaľ nevrátili ani peňaženku. „Oni si vymysleli, že som ich nazvala všelijako, ale to si prekrútili. Tak ako aj to, že som ich pohrýzla,“ spomenula. Prvotný výsluch potom odmietla, po niekoľkých hodinách sa však rozhodla vypovedať. „Všetko som mala povedať moslimovi. Chvíľu som bola v putách, chvíľu nie,“ poznamenala. „Súd mi pridelil právnika,“ dodala. Vnímala to tak, že sa ju snažili zdeptať.

    Celu, v ktorej bola uväznená, nazvala pajzlom. „Záchod nebol spláchnutý. Umývadlo bolo sčasti rozbité. Bola tam jedna deka a výplň do matraca. Od nich som dostala obliečky na vankúš a deku. Bola som tam presne päť minút, ľahla som si a dostala som alergiu,“ podotkla. Svetlo v cele potom svietilo nonstop. „Som háklivá na hygienu. Doma sa sprchujem päťkrát denne. A keď som zistila, že tam nemôžem, dostala som amok,“ opisovala. Zažila tam vraj aj fyzické útoky.

    Okrem pomočeného Koránu sa však Meleková pri vtedajšom natáčaní videa veľmi rázne vyjadrila aj na adresu moslimov. „Sú to pre mňa paraziti, ktorí sú horší ako svrab, ak sa nevedia prispôsobiť oni nám, tak tu nemajú čo hľadať. Každého, kto sa mi postaví do cesty, bez problémov odpravím,“ povedala okrem iného.

    Adriana Meleková je známa firma pre mestských policajtov, väčšinou v súvislosti s alkoholom. O jej minulosti sa vyjadrila aj jej mama Oľga. „Požiadala o zmenu mena aj priezviska. Priezvisko, ktoré má teraz, som mala ja za slobodna,“ vysvetlila Oľga. Dievča vraj vyrastalo medzi Rómami v bytovkách na okraji Ružomberka.  

    Oľga teraz žiada prezidenta Andreja Kisku o milosť. „To nie je trestný čin, veď len ocikala nejakú knihu,“ uviedla. Vraj to urobila preto, že má za sebou otrasný zážitok – znásilnili ju v 14 rokoch Rómovia. „Odvtedy je taká, aká je,“ uviedla Oľga s tým, že Sheila bola v minulosti nejaký čas aj na psychiatrii. V polepšovni, kde sa takisto ocitla, vraj otehotnela. Dnes sedemročného syna Tobiasa jej však zobrali a je v pestúnskej starostlivosti. Sheila vraj okrem iného žila aj vo Fínsku, kde si privyrábala ako modelka.

    Celý rozhovor si môžete vypočuť TU.

    - Reklama -