Drsná škola medzi utečencami. Týmto si prešli sedemroční chlapci v azylovom centre so starším “kamarátom”

    0
    utečenci (Autor: TASR)

    Neuplynie takmer jediný deň, aby sa u našich susedov neriešil nejaký trestný čin spáchaný migrantmi. Aktuálne správy z Rakúska hovoria o 17-ročnom jemenskom migrantovi, ktorý čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania šiestich chlapcov vo veku sedem až desať rokov.

    Sexuálne zneužívanie sa malo uskutočniť počas dlhšieho časového úseku v dolnorakúskom azylovom centre v meste Neulengbach. Ubytované tu sú rodiny a tiež mladí migranti. Vyšetrovatelia zatiaľ pracujú s verziou, podľa ktorej malo dochádzať k pravidelnému zneužívaniu minimálne od začiatku tohto roka. Hovorca tunajšej polície zatiaľ nechcel vzhľadom na pokračujúce vyšetrovanie poskytnúť bližšie informácie. Do médií však uniklo, že na zneužívanie upozornil otec jedného z postihnutých chlapcov.

    Ďalšie vyšetrovanie postupne odhalilo, že 17-ročný jemenský migrant popri tomto chlapcovi sexuálne zneužíval ďalších piatich v približne rovnakom veku. Páchateľa týchto trestných činov podľa denníka Kronen Zeitung zatkli 9. februára. Zatiaľ akékoľvek obvinenia rezolútne odmieta. Medzi obeťami figurujú malí chlapci z Afganistanu. Polícia však nevylúčila, že šestica zneužívaných detí sa ešte môže rozrásť.

    Celý text TU.

    - Reklama -