Dráma v Tunisku: Českú rodinu považovali za teroristov. Vraj provokácia Arabov

    0
    Vlajka Tuniska (Autor: internet)

    Denník Právo priniesol informáciu, že českú rodinu zadržali ľudia so zbraňami. Rodina síce zavolala políciu a strážcovia zákona naozaj prišli, ale prekvapenej rodine oznámili, že ju zadržiavajú a musia prešetriť jej možné napojenie na teroristov.

    „Arabi v civile, hovoriaci zle po anglicky, nás za tmy uprostred lesa zastavili a bez dovolenia nám otvorili kufor auta. Tvrdili, že sú policajti, ale ukázali nám iba akúsi kartičku s tuniskou vlajkou bez mena a čísla. V jednej chvíli sa nám podarilo ujsť, ale asi za 300 metrov stálo na ceste ďalšie auto a o chvíľu nás zozadu zablokovalo aj druhé vozidlo,“ opísal denníku dramatické chvíľky muž.

    „Zamkli sme sa v aute a volali na tiesňovú linku tuniskej polície 197. Asi po pol hodine prišli policajti so samopalmi. Na naše prekvapenie nám zadržali pasy a museli sme ich nasledovať na stanicu. Tam nám povedali, že nás podozrievajú z terorizmu, vypočúvali nás takmer dve hodiny a nevadilo im, že dieťa je vonku samo v aute. Okolo tretej hodiny ráno sa nám nakoniec ospravedlnili s tým, že sme asi boli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste,“ povedal muž.

    Rodina holduje hre, v ktorej sa pomocou súradníc hľadajú skryté poklady a v Tunisku sa vraj doteraz hrala bežne.

    Český turista je presvedčený, že išlo o policajnú provokáciu. Akýsi odkaz Arabov určený Európskej únii: Keď môžete vy podozrievať našich ľudí z podpory teroristov, my môžeme robiť to isté. A na tento postup sa chce muž, absolvent Policajnej akadémie ČR v Prahe, sťažovať na ministerstve vnútra aj ministerstve zahraničia.

    „Pri cestách do Tuniska sa na stránkach ministerstva zahraničných vecí píše len o riziku teroristických útokov a únosov. My sme tam pritom narazili iba na milých ľudí, občas trochu otravných, keď chcel niekto bakšiš. Ale o riziku kontaktu s policajtmi nie je nikde ani riadok. Turisti nielen z Česka by o tom však mali vedieť, do podobnej situácie sa môže dostať ktokoľvek iný a nemusí sa to skončiť takto dobre,“ varoval muž.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -