Drahoš? Ten berie peniaze od bohatých. Magda Vášáryová nečakane zasiahla do českých volieb

    0
    Magda Vášáryová (Autor: TASR)

    Vášáryová sa v rozhovore pre server Aktuality.sk vyjadrila okrem iného k tomu, prečo vlastne Horáček prehral. „Takto sa rozhodli občania a treba to zobrať na vedomie,“ podotkla Vášáryová, ktorá sama nevie, čo Horáčkovi v kampani chýbalo, aby predbehol Jiřího Drahoša. „Nehovorila som s miliónmi ľudí v Česku, rozprávala som sa iba s jeho prívržencami. U nich viem povedať, prečo ho chceli podporiť,“ dodala s tým, že ľudia sa asi rozhodovali v posledných dvoch dňoch.

    Následne bola reč o Jiřím Drahošovi. Príbeh s Andrejom Kiskom nevníma Vášáryová ako podobný. „Andrej Kiska bol úplne nezávislým kandidátom. Jiří Drahoš musel pozbierať peniaze od mnohých bohatých ľudí. Kiska prišiel ako ,nepobozkaný politikou‘, Jiří Drahoš bol dlhé roky funkcionárom. Možno sa mu to porovnanie len teraz hodilo,“ povedala Vášáryová.

    Zdroj: Aktuality.sk

    Pre server Aktuálně.cz potom Vášáryová doplnila, že si želá, aby Česko v druhom kole zvolilo iného prezidenta, než je Miloš Zeman. Ten podľa nej v minulých dňoch urazil Slovensko svojimi výrokmi o Alexandrovi Dubčekovi. Zeman totiž povedal, že Dubček sa „potentoval“.

    „Demokratický tábor je už v Česku dostatočne silný na to, aby v druhom kole ovplyvnil voľbu prezidenta a porazil súčasnú hlavu štátu,“ myslí si Vášáryová.

    - Reklama -