Dovolenky mocných: Trump pracovne v golfovom klube, Putina zlákali turistika a rybačka na južnej Sibíri

    0
    Vladimír Putin a Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump pritom pred dvoma rokmi kritizoval vtedajšieho amerického prezidenta Baracka Obamu za jeho rovnako dlhú pauzu od štátnických povinností. Vo svojej knihe “Mysli ako miliardár” (2004) dokonca spochybnil zmysel dovolenky s tým, že ak si človek prácu nevychutnáva, má nesprávne zamestnanie.

    Trumpova dočasná neprítomnosť vo Washingtone má aj praktický dôvod – Biely dom totiž čaká plánovaná renovácia 27-ročného vykurovacieho systému, klimatizácie a ventilácie či výmena kobercov a závesov. Zreštaurované bude aj schodisko ústrednej časti budovy, píše spravodajská stanica BBC.

    Trumpov ruský náprotivok Vladimir Putin má už letnú dovolenku za sebou. V prvých troch augustových dňoch ju podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova absolvoval na južnej Sibíri. Ruský prezident strávil voľný čas túrami v lesoch, chytaním rýb na kaskáde horského jazera, ako aj potápaním sa.

    Putinovi robili na dovolenke spoločnosť minister obrany Sergej Šojgu, hlava Chakaskej republiky Viktor Zimin a hlava Tuvianskej republiky Šolban Kara-ool. “Podnebie je tu drsné, silne kontinentálne. Počas dňa sa dá opaľovať, avšak teplota vzduchu k večeru klesá len na päť stupňov,” prízvukoval hovorca.

    Putin si počas oddychu na Sibíri obliekol aj potápačský oblek s dýchacím prístrojom a vydal sa na podvodný rybolov šťúk. Na kombinéze mal pripevnenú kameru GoPro a nasnímal unikátne zábery. Tento záznam, ako aj iné videá a fotografie z jeho dovolenky budú podľa agentúry TASS odvysielané i v televízii.

    - Reklama -