Donald Trump dokáže predpovedať budúcnosť. Vážne. Ide o Švédsko

    0
    Nepokoje vo Švédsku (Autor: Facebook, World Riots)

    Ako informuje švédsky denník Dagbladet, policajti aj obyvatelia „problematickej“ prisťahovaleckej štvrte Rinkeby v Štokholme zažili skutočne ťažkú noc. V priebehu večera a noci z pondelka na utorok tam došlo k masívnym nepokojom, počas ktorých bola dokonca polícia nútená použiť varovný výstrel do vzduchu. Všetko sa začalo podľa denníka Dagbladet tým, že miestne prisťahovalecké gangy zapálili asi dvanásť automobilov.

    Hromadné zapaľovanie automobilov patrí k obľúbeným kratochvíľam prisťahovaleckej mládeže v mnohých švédskych metropolách. Známe je v tomto ohľade najmä Malmö, kde žije v pomere k počtu obyvateľov asi najväčší počet moslimských prisťahovalcov. „Nepokoje sa začali asi o pol deviatej večer, keď niekto zavolal políciu a tá zatkla jednu z osôb, ktorá sa mala podieľať na zapaľovaní automobilov,“ píše Dagbladet.

    Štvrť Rinkeby patrí dlhodobo k najproblematickejším štvrtiam v Štokholme a mnohí ju rovno označujú za „no-go zónu“, kam chodia aj policajti po zotmení len s posilami. Rovnako ako v noci z pondelka na utorok tam obvykle čelia pri svojich zásahoch otvorenej nenávisti prevažne moslimského obyvateľstva a švédske zákony sa im darí presadzovať len s veľkými ťažkosťami. Liberálne médiá v USA však v každom prípade chrlili oheň a síru na Trumpa oprávnene. Prezident sa mýlil. V piatok v noci sa nič mimoriadne vo Švédsku nestalo. To „až“ o tri dni neskôr.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -