Donald Trump do pol roka skončí. Úplne. Buď sa vzdá sám, alebo ho zosadia, prorokuje historik

    0
    Donald J. Trump, prezident USA (Autor: TASR)

    Britský server Independent píše, že Trump nevydrží v Bielom dome dlho. Opiera sa pritom o názor historika a znalca dejín amerického prezidentstva Ronalda L. Feinmana. Ten sa domnieva, že Trump ako prezident čoskoro skončí. Buď sa vzdá funkcie sám, pod tlakom, alebo ho bez milosti odvolajú. Jeho miesto potom zaujme súčasný viceprezident Mike Pence.

    Doteraz najkratšie úrad zastával prezident William Harrison. Ten bol zvolený za prezidenta v roku 1840. Na následnej inaugurácii, ktorá sa odohrávala za nepriaznivého počasia, odmietol teplý kabát a v dôsledku dlhej ceremónie dostal následne zápal pľúc. Zomrel presne mesiac po nástupe do úradu, ktorý reálne nevykonával ani deň.

    „Mnohí zahraniční politici a odborníci vrtia hlavou nad správaním a rečami Donalda Trumpa vždy, keď s typickou nestálosťou a nedbalosťou vystúpi na verejnosti alebo niečo napíše na sociálnej sieti Twitter,“ cituje Independent z profesorovho blogu.

    Väz môže Trumpovi zlomiť napríklad aféra jeho bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna, ktorý udržiaval neprijateľné kontakty s Ruskom. Na nich by nebolo nič zlé, keby bola Trumpova administratíva už pri moci. Lenže nebola. Koniec Flynna v pozícii poradcu presadzoval práve Pence.

    Ronald L. Feinman z Florida Atlantic University si myslí, že na počínaní Donalda Trumpa sa ukazuje, že nerobí dobrotu, keď sa z podnikateľa stane politik alebo dokonca prezident.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -