Dôchodca, ktorý poslal Matovičovi v obálke dva náboje, si včera na súde protirečil

    0
    Igor Matovič reční do megafónu po skončení sa schôdze v rokovacej sále. (Autor: TASR)

    V súdnej sieni si Matejka pred Matovičom sypal popol na hlavu. „Neprišiel som sem s tým, že vyhrám. Prišiel som s veľkou pokorou a veľkou hanbou. Táto vec ma strašne mrzí a bude ma bolieť, kým nezomriem. Ako mi toto mohlo napadnúť, to nepochopím dodnes,“ uviedol odsúdený Emil Matejka. Informácie priniesol portál TVnoviny.sk.

    Pred sudcom tvrdil, že nemal v úmysle nikomu ublížiť. Najviac ho vraj mrzí, že príde o zbrojný preukaz. To, čo spravil, sa hanbil priznať aj priateľke či deťom.

    „Prosím vás, keď môžete len trošku, odpusťte mi a nehnevajte sa na mňa. Čo som si navaril, to si musím zjesť. Je to moja osudová chyba. Odvtedy v noci neviem spávať,” spytoval si svedomie Matejka. 

    Kým pred sudcom sa Matejka niekoľko minút kajal a Matovičovcom sa ospravedlňoval, keď vyšiel z pojednávacej miestnosti, bol to zrazu úplne iný človek. „Dajte mi pokoj. Nechcem sa baviť o politike. Neviem si vysvetliť, prečo som to urobil, nerobme z toho kovbojku,“ prekvapil podľa Nového Času agresívnym tónom dôchodca a zmizol z budovy súdu.

    „Tak som až pomaly precitol, keď to rozprával srdcervúco, ľutoval, ospravedlňoval sa, to boli slová, ale keď vyšiel spoza dverí, tak ste videli, že ani sa na nás nepozrel, ani ruku nepodal, ani nepovedal dovidenia a prepáčte, ešte aj do novinárov búchal, to bolo nacvičené, páchateľ bol iný a dedo to vzal na seba,” opisuje poslanec Igor Matovič. Poslancova manželka Pavlína mužovi odpustiť môže, ale tvrdí, že nezabudne.

    Matovičovcom sa ale nepozdáva výška trestu. „Keď jeden pán zavolal opitý policajtom, že zastrelí Fica, tak dostal 11 mesiacov natvrdo, tento pán vedome zabalil náboje a poslal ich, zistil si adresu a vyviazol s podmienkou,” hovorí Igor Matovič.

    Emila Matejku podľa spisu už raz za nebezpečné vyhrážanie stíhali. A nielen to, dokonca aj za nedovolené ozbrojovanie. No obe konania vraj zastavili. Zo súdu nakoniec odkráčal s pôvodným trestom, lebo odpor voči rozkazu stiahol.

    - Reklama -