Dobrý deň, pri telefóne Macron. Francúzom telefonuje prezidentský kandidát a presviedča ich, aby ho volili

    0
    Emmanuel Macron (Autor: youtube.com)

    “Dobrý deň, pri telefóne je Emmanuel Macron,” zaznieva v ostatných dňoch v slúchadlách telefónov francúzskych voličov. Macron ich v prednahratom telefonáte presviedča, že práve jeho hnutie En Marche (Vpred!) je tou najlepšou voľbou.

    “Ďakujem vám za jeden o pol minúty vášho času. Som prezidentským kandidátom vo voľbách, ktorých prvé kolo bude v nedeľu 23. apríla. Dúfam, že plánujete ísť voliť. Navrhujem, aby ste volili užitočne,” vysvetľuje vo zvukovej nahrávke Macron, o ktorej informoval server francúzskej televízie a rádia France Info.

    Macronov volebný tím potvrdil, že v dňoch 18. – 21. apríla mieni týmto spôsobom osloviť šesť miliónov voličov. Čísla má z verejne dostupnej databázy, niektorých voličov ale tento typ kampane popudil.

    Telefonické oslovovanie voličov vo Francúzsku nie je novinkou. Milióny telefonátov už vykonali aj dobrovoľníci v službách ľavicového kandidáta Jean-Luca Mélenchona a v minulosti tento spôsob použili pravicoví Republikáni (LR) na presviedčanie nevoličov, uvádza France Info.

    Do prvého kola prezidentských volieb zostávajú tri dni. Favoritmi na postup do druhého kola sú podľa prieskumov Emmanuel Macron a predsedníčka krajne pravicového Národného frontu (FN) Marine Le Penová.

    - Reklama -