Do krízy na Kórejskom polostrove sa vložil Putin. Vyvíjať nátlak na KĽDR je pomýlené a zbytočné, hodnotí a prichádza s riešením

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Kórejský polostrov “balansuje na pokraji rozsiahleho konfliktu”, napísal Putin v článku určenom pre médiá v krajinách skupiny BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika), ktorej summit sa začína v nedeľu v čínskom meste Sia-men.

    “Rusko je presvedčené, že politika vyvíjania nátlaku na Pchjongjang, aby zastavil svoj program jadrových rakiet, je pomýlená a zbytočná.

    Problémy v oblasti (Kórejského polostrova) by sa mali riešiť prostredníctvom priameho dialógu všetkých zúčastnených strán bez kladenia si apriórnych podmienok,” uviedol podľa agentúry DPA ruský prezident a dodal, že provokácie, nátlak či militantná a urážlivá rétorika sú v tomto prípade “slepou uličkou”.

    Putinove vyjadrenia prišli po mesiaci slovných prestreliek medzi administratívou amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa Pchjongjangu vyhráža ohnivou odvetou, a Severnou Kóreou, ktorá pohrozila vypálením balistickej rakety na americký tichomorský ostrov Guam.

    - Reklama -