Deväť irackých „inžinierov a programátorov“ si užívalo s nemeckou učiteľkou. Akurát sa jej zabudli opýtať

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Deväť irackých žiadateľov o azyl z Iraku prijalo Rakúsko v rozmedzí mája až decembra 2015, ale veľkej vďaky sa od nich nedočkalo. Teraz čelia na súde obvineniu z brutálneho znásilnenia mladej nemeckej učiteľky. Prokurátori obvinili irackých násilníkov zo „zneužívania bezbrannej osoby a znásilnenia veľmi ponižujúcim a trýznivým spôsobom“. Hoci polícia zaistila DNA hneď šiestich z nich, okrem jedného svoju vinu všetci popierajú.

    Sabine K. prišla do Viedne 28. decembra 2015 spoločne so svojou kamarátkou a o tri dni neskôr sa už zúčastnili na silvestrovských oslavách spolu s ďalšími Viedenčanmi a turistami. O druhej hodine ráno ich videli v bare Cactus. Okolo tretej hodiny si jej kamarátka všimla, že Sabine zmizla. Ďalší ľudia jej povedali, že Sabine odišla so štyrmi mužmi, s ktorými predtým hovorila. Na súde následne uviedla, že ju vzali do bytu, kde čakala pätica ďalších mužov.

    Žena pripustila, že bola značne opitá, čo náruživí Iračania okamžite využili. Sabine K. uviedla, že sa prebrala nahá na lôžku, kde ju jeden po druhom znásilnili. Ako preukázali lekári, obeť bola znásilnená mnohokrát vrátane análneho styku. Nemka im podľa svojich slov v nemčine aj angličtine tvrdila, že nemá záujem o pohlavný styk, ale žiadny z nich ju nepočúval. Jej právna zástupkyňa navyše uviedla, že ju znásilňovali v tme, aby ich nemohla neskôr identifikovať.

    Po hrôzyplnom znásilnení, ktoré trvalo niekoľko hodín, musela obeť vyhľadať lekársku pomoc a dodnes je v psychiatrickej starostlivosti. Len jeden z deviatich obžalovaných vo veku 22 až 45 rokov priznal svoju vinu a dal najavo svoju ľútosť. Tridsaťjedenročný Mohamed A. sa na súde priznal a na svoju obhajobu vyhlásil, že bol veľmi opitý. „Moja moslimská viera mi zakazuje piť alkohol, ale na Silvestra som urobil výnimku,“ vzlykal muž na súde.

    Nikto ďalší na súde nedal najavo, že by svoj čin ľutoval. Vodca celého znásilňovacieho gangu Alaa J. dostatočne predviedol svoj cynizmus, keď po dokonanom akte ženu dotiahol na záchod a ešte si s ňou urobil na svojom mobilnom telefóne selfie. Ďalší z násilníkov ju potom odprevadil k električkovej zastávke, kde jej povedal, aby „neplakala“. Možno očakávať, že vzhľadom na nulovú snahu prejaviť ľútosť aspoň na súde bude vynesený verdikt prísny.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -