Deutschland über alles. Nemeckým tenistkám zahrali nacistickú hymnu

    0
    Nemeckým tenistkám pripravili organizátori ozaj nemilé prekvapenie (Autor: Facebook, Deutscher Tennis Bund)

    Kolosálne fiasko, ktoré je ťažko dodatočne len tak prehliadnuť. Keď zahráte príslušníkom daného národa nesprávnu hymnu, tak ste si práve „zarobili“ na pekné faux pas.

    Ak však zahráte Nemcom, hoci aj omylom, nacistickú hymnu z čias druhej svetovej vojny, tak to už je ozaj prvotriedny „prúser“.

    Presne toto sa prihodilo americkým organizátorom pred zápasom prestížnej tenisovej akcie ženských reprezentačných družstiev, známej ako Pohár federácie (Fed Cup). 

    „Usporiadatelia na Havaji jeden z najsledovanejších súbojov prvého kola začali spievanou nemeckou hymnou. Smola, že jej text pochádzal z obdobia tretej ríše a začínal sa slovami: Deutschland, Deutschland über alles in der Welt (Nemecko, Nemecko nad všetkými na svete).Táto verzia je v Nemecku zakázaná,“ upozorňuje vo svojom článku špecializovaný magazín Tennis Arena.

    Pochopiteľne, takáto nepozornosť vyvolala búrku nevôle na hosťujúcej strane.

    „Absolútny škandál. Drzosť, ktorá nemá obdoby. Nič horšie sa mi v živote nestalo. A už vůbec nie za trinásť rokov vo Fed Cupe. A toto sa stane v USA? Vypovedá to o absolútnej neznalosti,“ hovorila pohoršená a značne rozrušená nemecká tenistka Andrea Petkovicová, ktorá vraj v prvom momente plánovala dokonca opustiť dvorec. 

    Vo veľmi podobnom duchu sa vyjadrovala aj nehrajúca kapitánka Európaniek Barbara Rittnerová, ktorá použila adjektíva ako nedôstojné, prípadne neospravedlniteľné

    Americká tenisová asociácia (USTA) prisľúbila, že celý incident dôkladne prešetrí a vyvodí patričné dôsledky. 

    - Reklama -