Definitívny koniec? Pád vlády už pripúšťa aj Fico s Bugárom

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Premiér Robert Fico zatiaľ zvolal vedenie Smeru a svojich ministrov k sebe na úrad vlády, kde rokovali hodiny za zatvorenými dverami.

    „Predseda vlády Robert Fico sa rozhodol zvolať na zajtra, stredu 23. augusta, rokovanie vlády,“ potvrdila hovorkyňa úradu vlády Beatrice Szabóová. Ako zdôvodnenie sa uvádza potreba schválenia mandátu pre predsedu vlády na zajtrajšie stretnutie premiérov Slovenska, Česka a Rakúska s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v Salzburgu. Informovali sme o tom TU.

    Členovia strany Most-Híd na rokovanie vlády prídu napriek neúčasti národniarov. Podľa informácií denníka Plus JEDEN DEŇ zvolanie vlády premiérom na zajtra rozčúlilo predsedu SNS až tak, že hrozia predčasné voľby, čo už pripúšťa aj Fico a Bugár. Premiér sa vraj nenechá Dankom viac vydierať. 

    Ak sa koalícia nedohodne, podľa ústavy môže parlament vláde vysloviť nedôveru. Ak vláda nezíska dôveru, mal by sa dohodnúť termín predčasných volieb. Následne by sa mal prijať návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia, ktorý nadobudne účinnosť dňom jeho vyhlásenia. Dovtedy bude vládnuť súčasná vláda alebo prezident vymenuje úradnícku vládu.

    - Reklama -