Dátové centrum za 5,5 milióna eur. V školstve vyhlásili výsledky obstarávania

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Príspevková organizácia ministerstva školstva prijala v obstarávaní tri ponuky. Vybrala uchádzača s najnižšou cenou, a to spoločnosť Atos IT Solutions and Services, s. r. o. Podpora hardvérového a softvérového vybavenia je podľa obstarávateľa dôležitá pre zabezpečenie plynulej prevádzky dátového centra. V dátovom centre je pritom nainštalované aplikačné programové vybavenie, ktoré využíva vedecko-výskumná komunita. Zákazku budú financovať z rozpočtu verejného obstarávateľa, pričom môže byť v prípade uzavretia zmluvy o poskytnutí nenávratných finančných prostriedkov financovaná aj zo štrukturálnych fondov EU v rámci nového programového obdobia.

    Dátové centrum poskytuje služby, ktoré sú potrebné pre oblasť výskumu a vývoja. Okrem iného poskytuje napríklad ukladanie informácií potrebných pre subjekty v oblasti výskumu a vývoja, tiež archívy licencovaných online databáz, centrálne registre či digitálne dokumenty. Ďalej tiež umožňuje ukladanie databáz hodnôt pre vedecké výpočty, poskytuje aplikácie pre sprístupnenie a správu ukladaných informácií a tiež digitalizáciu dokumentov, ktoré nie sú k dispozícii v elektronickej forme.

    Centrum vedecko-technických informácií je ako priamo riadená organizácia ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu národným informačným centrom pre vedu, techniku, inovácie a vzdelávanie. Koordinuje činnosť a zabezpečuje prevádzku interdisciplinárnych výskumno-vývojových centier a národných infraštruktúr pre výskum, vývoj, inovácie a vzdelávanie.

    - Reklama -