Dankovi sa nepáči kritika a Plavčan je iba figúrka. Mlčať a kradnúť, iná vládna alternatíva nie je, pustil sa Zsolt Simon do národniarov

    0
    Zsolt Simon, bývalý podpredseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)
    Zsolt Simon opakuje odkaz lídrov vládnej koalície, že alternatíva voči tejto vláde neexistuje, a myslí si, že podľa Danka navyše „treba mlčať a kradnúť“. Na sociálnej sieti poslanec tvrdo kritizuje postoj lídrov koaličných strán ku kauze okolo prerozdeľovania eurofondov na vedu a výskum, v ktorej sa posledné týždne topí ministerstvo školstva. 
     
    Šéf rezortu Peter Plavčan, ktorého nominovala Dankova SNS, na pondelkovej tlačovke nič nevysvetlil a odkázal novinárom, že si chce počkať na vyšetrovanie NKÚ a až potom vyvodí dôsledky. 
     
    „Ministerstvo školstva netransparentne rozdelilo nehorázne veľa peňazí, až 600 miliónov eur. Že si z toho niektorí vypýtali všimné (či výpalné) 20 %, je dôkaz o rozkrádaní krajiny,“ píše Simon na Facebooku. 
     
    Poslanec pripomína, že Plavčana koalícia vo funkcii síce podržala, ale nie je to podľa neho iba ministrova zásluha. „On však za tento stav môže iba sčasti, je totiž len figúrka na šachovnici a rozhoduje niekto iný. V rovnakej úlohe je väčšina ministrov tejto vlády. Je až nemiestne očakávať od nich, že vzniknutú situáciu vysvetlia, veď oni to v skutočnosti neriadia,“ konštatuje Simon. 
     
    Skúsený politik, ktorý opustil stranu Most-Híd krátko po uzavretí koaličnej zmluvy, ponúka aj odpoveď na otázku, s čím bol Andrej Danko taký nespokojný, že vypovedal koaličnú zmluvu. Odpoveďou sú podľa Simona návrhy SNS, ktoré chce strana zapracovať do fungovania koalície. Ich podstatnou súčasťou je požiadavka, aby sa ministri nemohli vyjadrovať k práci svojich kolegov. 
     
    „Dankovi sa zjavne kritika nepáči, vyrušuje ho aj iný názor kolegov. Pripomínam, že Danko vďaka Ficovi a Bugárovi presadil už náhubkový zákon (rokovací poriadok NR SR) voči opozícii. Dnes sa Danko snaží dať náhubok aj Ficovi a Bugárovi. Podľa môjho vnímania im odkazuje, že sa bude uplatňovať pravidlo ,mlčať a kradnúť, iná vládna alternatíva nie je‘. Pekná koalícia!“ píše v závere svojho facebookového statusu Simon. 
     
     
    - Reklama -