Dankov tvrdý odkaz Ficovi: Mňa nebude on dráždiť! Pôjdem až nadoraz

    0
    Robert Fico, Andrej Danko (Autor: TASR)

    Andrej Danko z pozície lídra jednej z troch koaličných strán, ktoré v súčasnosti tvoria vládu, v pondelok vypovedal koaličnú zmluvu. Tento jeho krok by mohol v krajnom prípade viesť až k pádu vlády a predčasným voľbám. Prečo sa teda šéf národniarov takto rozhodol?

    Po prekvapivom rozhodnutí odstúpiť od zmluvy Danko poskytol krátky rozhovor pre portál pluska.sk, kde v stručnosti odôvodnil svoje rozhodnutie tým, že ho nahnevali a viac nie je ochotný toto akceptovať. „Rozhodol som sa a Robert Fico vie, čo má robiť. Mňa nebude on dráždiť,“ vyjadril sa šéf SNS.

    Kam celá situácia smeruje a či má Danko záujem na tom, aby sa konali predčasné voľby, nepovedal. V stručnosti len uviedol, že to teraz takto riešiť nebude a dnes nevie ani nepovie nič viac, pretože sú veci, ktoré sa povedať nedajú. Pripustil však, že je pripravený ísť až nadoraz, aj keby to malo znamenať až jeho odchod z politiky.

    Danko vypovedal v pondelok koaličnú zmluvu z dôvodu absolútnej nevyhnutnosti prenastavenia pravidiel v koalícii, novej úpravy pomerov a vzťahov. Viac sme o tom písali TU. Ako vidí celú situáciu líder tretej vládnej strany Most-Híd Béla Bugár, si môžete prečítať TU.

    Čo hovoria na Dankovo rozhodnutie politici a politickí komentátori, si môžete prečítať TU a TU.

     

    - Reklama -