Danko trvá a svojom: Zvýšenie koncesií v tejto podobe nepodporíme

    0
    Andrej Danko (Autor: SITA)

    “Vidím veľké rezervy v činnosti Rozhlasu a televízie (RTVS). Bez toho, aby som urážal pracovníkov RTVS, mali by sme ju prehodnotiť. Zvyšovanie poplatkov je posledná možnosť. SNS za žiadnych podmienok v tejto podobe návrh nepodporí,” povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Danko.

    Návrh považuje za individuálne konanie ministra kultúry Mareka Maďariča (Smer-SD). Koalícia sa na ňom podľa Danka nedohodla. Na otázku, či ministri za SNS podporia návrh, Danko odvetil, že na to nemajú politický mandát.

    Zvýšenie koncesionárskych poplatkov riešila koalícia pred pár mesiacmi. SNS má s návrhom ministra kultúry Maďariča problém. Šéf rezortu na zvýšení koncesií trvá, nevylúčil ani demisiu, ak to neprejde.

    Maďaričov návrh okrem iného predpokladá zvýšenie poplatkov pre domácnosti zo súčasných 4,64 eura na sedem eur. Podľa rezortu kultúry cieľom tohto kroku je, aby verejnoprávny RTVS mohol v ešte väčšej miere plniť úlohy, ktoré od neho vyžaduje zákon a očakáva verejnosť. Ministerstvo v odôvodnení tohto kroku pripomenulo, že výška tzv. koncesií sa nemenila 13 rokov.

    Podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je do programu vlády zaradených asi 55 bodov. “Máme dnes ešte klasickú štandardnú poradu, ktorú vždy mávame pred rokovaním vlády, ktorým návrhom zákonov dáme prioritu, ktoré sa možno ešte posunú o týždeň alebo dva,” uviedol dnes Fico. Zároveň avizoval, že po skončení rokovania vlády bude tlačová konferencia, kde informuje o výsledkoch rokovania o konkrétnych návrhoch zákonov.

    - Reklama -