Danko totálne zahatal spoluprácu so Sulíkom, Matovičom aj Kollárom. Pre mňa je alternatíva buď dohoda v koalícii, alebo vláda odborníkov, tvrdí

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Neviem si predstaviť politický dialóg s inými lídrami. Neviem si predstaviť vládu s Richardom Sulíkom, Igorom Matovičom a Borisom Kollárom. Pre mňa je alternatíva buď dohoda, alebo musí prísť vláda odborníkov. Alebo nech sa ľudia zamyslia, aký štát, aké fungovanie chcú,” uviedol Danko.

    Atmosféra v spoločnosti, kedy sa v politike ľudia urážajú, stačí mať stránku na sociálnej sieti a kriminalizovať partnera, nie je podľa neho v poriadku. Zopakoval, že ak v roku 2020 vznikne po voľbách vláda SaS, OĽaNO a Sme rodina, rád si pozrie, “ako sa bude Boris Kollár starať o rodiny ako minister práce”.

    Nepovedal meno nového ministra školstva, ani neprezradil, ako bude SNS hlasovať pri odvolávaní ministra práce Jána Richtera. “Zodpoviem vám, keď budem vedieť odpoveď. Ale nekonšpirujte,” povedal médiám Danko.

    Opozícia dala návrh na jeho odvolanie a tak do siedmich dní má byť mimoriadne rokovanie parlamentu. SNS už verejne povedala, že by mal premiér Robert Fico (Smer-SD) vyvodiť zodpovednosť voči Richterovi, ako to urobil pri odchádzajúcom ministrovi školstva Petrovi Plavčanovi (nom. SNS).

    Podľa niektorých médií mal Danko na minulotýždňovej Koaličnej rade oznámiť pripravenosť SNS hlasovať za opozičný návrh na odvolanie Richtera, na čo mal Fico hovoriť o spojení s hlasovaním o dôvere vláde. Smer-SD, SNS a Most-Híd to doteraz nepotvrdili.

    Danko dnes zopakoval, že byť v koalícii je zodpovednosť a hľadanie kompromisu. “Môžete sa nechať valcovať veľkou politickou stranou a môžete fungovať. Som veľmi rád, že si dokážeme v koalícii veľa vecí vydiskutovať,” doplnil s tým, že si chce pozície ešte prediskutovať s partnermi. “Ak sa rozhodnem so svojou politickou stranou, so svojím predsedníctvom ísť inou cestou, oznámim vám to,” uzavrel.

    - Reklama -