Danko prehovoril o budúcnosti koalície: Budem zvažovať, ako a či ďalej v politike. Sklamanie dnešného dňa si v tichosti prežijem sám

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    „Život prináša situácie, ktoré nás niekedy zlomia, ale keby bol život bezproblémový, tak by nám z tej rozkoše všetkým bolo lepšie, radostnejšie. Ja mám za sebou životnú skúsenosť, ktorá ma učí, že v niektorých situáciách treba reagovať inak,“ začal Danko svoje vyhlásenie. 

    SNS bola hodená do koalície so skúsenými stranami

    Podľa predsedu parlamentu bola SNS hodená do koalície so skúsenými stranami Smerom a Mostom, avšak on si nikdy nedovolil kritizovať ich. „Nikdy som nedovolil ani len náznak kritiky niektorých ministrov, ktorí preberali svoje ministerstvá v ťažkých stavoch. Kto robí, robí aj chyby. Je najhoršie ale, keď je niekto obviňovaný z úmyslu,“ tvrdí Danko.

    „V plnej miere beriem na vedomie vyjadrenie predsedu vlády. Táto vláda nepadla, vypovedanie koaličnej zmluvy neznamená pád vlády,“ pokračoval Danko s tým, že chce, aby prestalo v rámci koalície vzájomné atakovanie a aby sa vrátil zdravý rozum.

    „Požiadal som preto ministra Plavčana, aby sám odkomunikoval túto udalosť ako človek, ktorý celý život dal školstvu,“ povedal Danko, podľa ktorého si Plavčan nezaslúži, aby bol uštvaný.

    Mojím najväčším hriechom je to, že som prevzal hodnosť kapitána, hovorí Danko

    Zároveň oznámil, že v najbližších dňoch bude rozmýšľať, ako ďalej v tejto koalícii a či vôbec zostať v politike. „Oznámil som dnes vedeniu SNS, že budem zvažovať, ako a či vôbec ďalej v politike,“ uviedol Danko, pričom hovoril o sebe aj v tretej osobe, „Danko je rok v politike. Danko neriadil štát 27 rokov. Danko nie je problémom toho, že tu máme náznaky korupcie.

    „Mojím najväčším hriechom je to, že som prevzal hodnosť kapitána. Sklamanie dnešného dňa si v tichosti prežijem sám,“ dodal predseda NR SR. 

    Avizoval, že si chce v SNS vydiskutovať, akým spôsobom pokračovať v koalícii, a chce si tiež s chladnou hlavou sadnúť s predsedami Smeru-SD a Mosta-Híd, Robertom Ficom a Bélom Bugárom. Predseda SNS zdôraznil, že vypovedaním koaličnej zmluvy vláda nepadla. Vypovedanie koaličnej zmluvy malo podľa neho priniesť ozdravenie vzťahov medzi partnermi.

    Šéf národniarov odmietol spájanie SNS s korupciou. Uviedol, že sa nebráni personálnym zmenám na ktoromkoľvek ministerstve, ale odmieta popravovať ľudí na základe tvrdení opozície. Trestnú činnosť nemieni Danko kryť. „Bol som a som pripravený na personálne otázky na každom ministerstve,“ povedal. Koaličných partnerov vyzval na úprimnejší dialóg a aby sa kolegovia nepodrážali.

    Autor: TASR, OS

    - Reklama -