Danko naštval Galka s návrhom na minimálny počet členov pre politické strany. SaS to vraj chce robiť inak

    0
    Ľubomír Galko, poslanec a podpredseda SaS (Autor: TASR)
    Podľa Galka si bude SaS svojich členov aj naďalej starostlivo vyberať. V komentári na sociálnej sieti si opozičný poslanec neodpustil pár štipľavých poznámok na adresu národniarov a ich predsedu Andreja Danka. Nechýba ani uštipačná zmienka, že kandidátom SNS ich členská základňa vo vlaňajších voľbách do VÚC nepomohla dosiahnuť žiadne prevratné výsledky.
     
    „Kapitán zasa ide opravovať demokraciu. Zlomyseľník by sa ho spýtal, kde boli tí členovia SNS s ich rodinami a priateľmi ako voliči vo voľbách do VÚC, keď ich kandidáti dosiahli svoje mohutné výsledky, napríklad štátny tajomník MZV Parízek ako kandidát na župana BSK až neuveriteľných 0,4 %,“ píše v úvode statusu Galko. 
     
    Ďalším klincom do rakvy je útok na to, že národniari nedokázali vybrať žiadneho ministra spomedzi svojich členov. Ani jeden z nominantov SNS, ktorí sú ministrami, totiž nie je straník. „Ešte väčší zlomyseľník by sa mohol spýtať, ako to, že SNS s toľkým počtom členov nedokázala vygenerovať ani jedného z jej štyroch ministrov v tejto vláde z radov členov SNS,“ kladie si podpredseda SaS otázku. 
     
    „Lenže kedže nie sme zlomyseľní, tak milému Andrejovi len trpezlivo a vysvetľujúco už po niekoľkýkrát odkážeme, že my v SaS si budeme členov naďalej starostlivo vyberať. Čistých, čestných, nespochybniteľných, hodnotovo založených a s mentálnou a morálnou integritou,“ pochválil si Galko výber členov do SaS. 
     
    Z krátkej reakcie na plány SNS zaviesť minimálny počet členov pre všetky strany sa v závere stáva tvrdý útok na národniarov plný irónie. „Takých, čo šlohnú všetko, čo nie je priskrutkované, bez ohľadu na to, či sú to výložky, alebo teplý vzduch, resp. velikánov ducha a mysliteľské elity, ktoré by v SaS nemali dostatočný rozlet, napríklad typu pán Hrnko, naďalej budeme prenechávať SNS,“ píše Galko o svojom parlamentnom kolegovi zo SNS. 
     
    Pripomeňme, že pred rokom Andrej Danko (SNS) navrhoval, aby musela mať každá strana na Slovensku aspoň 500 členov. Po novom roku však poslanec národniarov Dušan Tittel pre portál Aktuality.sk uviedol, že sa v strane naposledy hovorilo o 250 až 300 členoch, ktorých by mal mať podľa SNS každý politický subjekt na Slovensku. 
     
    - Reklama -