Danko ku kauze kapitán: V každom prípade musím priznať aj svoj podiel viny, keďže…

    0
    Andrej Danko (Autor: SITA)

    “V živote by som si nedovolil porovnať sa s kapitánom – profesionálnym vojakom. V živote by som nepovedal, že sa mu môžem dorovnať z hľadiska kvality, odbornosti, vzdelanosti,” povedal dnes v relácii televízie TA3 V politike Danko.

    Ospravedlnil sa preto komukoľvek, koho sa téma jeho povýšenia dotkla, lebo k nej nedostal komplexné informácie. Poukázal, že hodnosť, ktorú dostal, je nenavrátiteľná. “Nie je možné hodnosť vrátiť, vážim si ju, ospravedlňujem sa profesionálnym vojakom, ale chcel by som ich poprosiť, aby verejne hovorili o tom, že vojak v zálohe je neporovnateľný s vojakom v službe,” povedal v TA3.

    Zdôraznil, že medzi profesionálnym vojakom a zálohou je rozdiel. “Stalo sa to predmetom mediálnych atakov, šikovne použitých na dehonestáciu, a v každom prípade musím priznať aj svoj podiel viny v komunikácii, keďže som myslel, že ľudia viac v spoločnosti rozumejú, čo je profesionálna služba a služba v zálohe. Tie výložky si ctím, pretože som na vojne bol,” skonštatoval. Tvrdí, že mediálne útoky voči nemu sú koordinované, rovnako, že niektorí novinári sú kúpení. Dôvodom majú byť výsledky SNS a to, že “niekomu” šliape na otlak.

    V tejto súvislosti sa dotkol aj sporu s Denníkom N, na ktorého webe sa objavila karikatúra z Cynickej obludy. Danko avizoval, že žaloba pre to nepadne, čaká však ospravedlnenie. “Nemám čas na šialencov,” uviedol s tým, že inak by len chodil po súdoch, na čo nemá čas. Poznamenal, že niektoré “tvorivosti” ľudí, ktoré sa na margo jeho povýšenia objavili, boli milé. Takým však už podľa neho nebolo, keď mu prišla fotografia chlapca, ktorý na neho mieri so zbraňou, či keď sa objavili “hejty” na sociálnej sieti, alebo porovnávanie so zahynutými vojakmi.

    - Reklama -