Danko konečne vysvetlil svoj slávny výrok: Žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako dokáže dať len človek človeku

    0
    Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) a podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd) (Autor: TASR)
    Niektoré strany majú podľa Danka celé profesionálne tímy ľudí, ktorí vytvárajú komiksy a k tomu sa pridáva kreativita Slovákov. Tá sa prejavila aj v prípade asi najznámejšieho výroku predsedu národnej rady, ktorý sa začal používať nielen v internetových sférach.  
     
    „Žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako dokáže dať len človek človeku. Ale žiaden iný človek nedokáže rozdať toľko zla, poníženia a urážok inému, je to dané len nám, ľuďom,“ povedal svojho času Danko pri príležitosti odovzdávania cien Spravodliví medzi národmi. 
     
    Vyjadrenie odvtedy doslova zľudovelo, ale podľa šéfa národniarov je to vystrihnutý výrok, ktorý sa rozšíril vďaka opozičným poslancom, pretože práve oni s ním boli na spomínanom odovzdávaní cien.  
     
    „Bol som hlboko dojatý príbehmi ľudí, ktorí rozprávali o svojom prenasledovaní a týraní. Boli to také silné príbehy, že sa človek rozcíti. Bol som požiadaný o krátky príhovor. Podstatou mojej myšlienky bolo, že ani zviera nedokáže tak ublížiť ako človek. Vyzdvihol som, že nás dnes židia dokážu oceniť, aj keď sme patrili k národom, ktoré im ubližovali,“ vysvetlil Danko. 
     
    Podľa Danka je tu však aj ďalší dôvod, pre ktorý si ľudia robia srandu z jeho výrokov, a tým je vraj fakt, že občas sa prejavia zvyky z gemerského nárečia. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -