Danko apeluje: Buďme hrdí na územie, v ktorom žijeme. Už aj kvôli tragickým udalostiam posledných dní

    0
    Predseda NR SR a SNS Andrej Danko (Autor: SITA)

    Presne pred 24 rokmi schválila Slovenská národná rada (SNR) dôležitý dokument, ktorý sa stal významným historickým medzníkom vo vývoji našej krajiny, konkrétne Deklaráciu o zvrchovanosti Slovenskej republiky.

    Na tento významný deň, respektíve výročie nezabudol ani predseda  NR SR Andrej Danko. Na Facebooku pripomenul dôležitosť dátumu 17. júl 1992, pričom zdôraznil, aké dôležité je národné cítenie a patriotizmus všetkých Slovákov.

    Zdroj: Facebook/Andrej Danko – predseda NR SR

    Deklarácia Slovenskej národnej rady o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Schválené Slovenskou národnou radou uznesením zo 17. júla 1992 číslo 26.

    My, demokraticky zvolená Slovenská národná rada, slávnostne vyhlasujeme, že tisícročné úsilie slovenského národa o svojbytnosť sa naplnilo. V tejto historickej chvíli deklarujeme prirodzené právo slovenského národa na sebaurčenie tak, ako to zakotvujú aj všetky medzinárodné dohody a zmluvy o práve národov na sebaurčenie.

    Uznávajúc právo národov na sebaurčenie, vyhlasujeme, že aj my si chceme slobodne utvárať spôsob a formu národného a štátneho života, pričom budeme rešpektovať práva všetkých, každého občana, národov, národnostných menšín a etnických skupín, demokratické a humanistické odkazy Európy a sveta. Touto deklaráciou Slovenská národná rada vyhlasuje zvrchovanosť Slovenskej republiky ako základ suverénneho štátu slovenského národa.



    Bratislava 17. júl 1992

    - Reklama -