Ďalšie šokujúce správy z Nemecka. Imigranti ostreľovali kostoly. Hovorkyňa Pegidy prezrádza fakty, ktoré médiá utajili

    0
    Vedenie nemeckej Pegidy. Lutz Bachmann a Tatjana Festerling (Autor: Jan Rychetský)

    Prečo predstavitelia nemeckej Pegidy nekomunikujú s tamojšími médiami?

    Sme veľmi sklamaní spôsobom, akým nemecké médiá ľudí informujú. Sú úplne zviazané s vládnou politikou. Angelu Merkelovú si nikto nedovolí kritizovať. V Nemecku už sloboda slova neexistuje. Keď niekto kritizuje vládu, je stigmatizovaný a kriminalizovaný. To je veľmi nebezpečná situácia.

    Nehovorte, že sú všetky médiá u vás rovnaké…

    Pravda, nie sú. Avšak hlavné noviny a televízia nie sú slobodné. Majú dogmatické myslenie. V Nemecku proste funguje názorové diktátorstvo. Len niektoré malé noviny si dovolia určitú kritiku. S mainstreamovými médiami proste nekomunikujeme, pretože čokoľvek povieme, prekrútia a vytvoria z toho svoju pravdu.

    Vlastne sa nevie, kto sú hlavní lídri Pegidy. Tvrdí sa, že Lutz Bachmann skončil potom, čo bola na Facebooku nájdená jeho fotografia s hitlerovskými fúzikmi. Teraz za Pegidu dohovára celoeurópsku demonštráciu proti islamizácii. Tak ako to je?

    Tá fotka bola fejk, bol to podvod. Presne pred rokom bol z toho veľký škandál. Zrazu bola zverejnená fotografia Lutza ako Hitlera. Tie hitlerovské fúzy boli ale na fotografiu doplnené vo Photoshope. Napodiv si s tým dal jeden novinár prácu a prišiel na to. Avšak obrázok obletel svet. Potom sa pôvodná Pegida rozišla a zostalo iba šesť členov. Pre založenie združenia je ale v Nemecku potrebných sedem ľudí. Spýtali sa, či sa k nim chcem pridať. Predtým som pracovala ako novinárka, ale aj ako marketingová manažérka. Rada som sa k Pegide pridala.

    Ako ste vnímali sexuálne útoky na ženy, ktoré sa odohrali na Silvestra vo veľkých nemeckých mestách?

    Bola to extrémna udalosť, ukážka teroru. Išlo vlastne o útok na celú nemeckú spoločnosť. Jej dôstojnosť bola pošliapaná. Podľa mňa ale išlo o test, pretože sa to na mnohých miestach Nemecka stalo takmer v rovnaký čas. V Kolíne nad Rýnom majú osemsto päťdesiat obvinení, v Hamburgu vyše dvesto a tak ďalej. Problém je, že táto udalosť vyvoláva efekt epidémie. V Kolíne navyše migranti ostreľovali raketami kostoly ako symboly kresťanstva. Chceli zistiť, čo sa stane. Ako sa polícia, vláda a vlastne Nemci zachovajú. Nič sa nestalo. Nikto nebol uväznený, čo je veľmi nebezpečné. Všetci tí muži, čo prišli z archaických a brutálnych pomerov islamských štátov, vidia, aké je tu všetko beztrestné.

    Dnes už si môžete v novinách každý deň prečítať o násilnostiach zo strany moslimov. To, samozrejme, politikov ovplyvní. Avšak Angela Merkelová svoju politiku zrejme nezmení. Správa sa ako rozmaznané dieťa v obchode s hračkami, ktoré dupe a kričí: Ja to chcem, chcem a chcem!“ Teraz budeme mať voľby v troch regiónoch a myslím si, že jej Kresťanskodemokratická únia Nemecka (CDU) stratí mnoho hlasov. Potom možno začne od svojej politiky ustupovať.

    Ak to bol test a nič moc sa nestalo, dá sa očakávať, že bude v Nemecku ešte horšie…

    Určite. Napokon už teraz sa moslimovia z radov utečencov správajú horšie a horšie. Pred niekoľkými dňami sa vo verejnom bazéne vykadili do vody. Jeden tam dokonca masturboval. Išlo o skupinu migrantov, ktorí si tam potom urobili selfíčka. Ukazujú silu a to, že netreba nič rešpektovať.

    Myslíte si teda, že tvrdá protimigrantská politika postsocialistických krajín, ako Maďarsko a Slovensko, je správna?

    Určite. S tým úplne súhlasím. Je pre mňa inšpirujúce sa tu v Prahe dohovárať na projekte Pevnosť Európa. Vidím jasnú hranicu medzi východnou a západnou Európou. Na Západe prebehla v roku 1968 kultúrna revolúcia, došlo k vymývaniu mozgov a prichádzalo k nám mnoho cudzincov. Avšak prvá generácia migrantov sa do západnej spoločnosti integrovala dobre. Som zo západného Nemecka, ale teraz bývam vo východnom, v Drážďanoch. Uvedomujem si a vidím to všade okolo seba, ako sú ľudia z postsocialistických krajín oveľa citlivejší ohľadom obmedzovania vlastnej slobody, za ktorú bojovali. Nie sú až takí pobláznení materializmom, ekonomickým rastom a tak ďalej. Z toho sa na Západe stalo náboženstvo.

    Chápem, že názov Pevnosť Európa je treba brať ako symbol. Napriek tomu, nestojí už v tej pevnosti nespočetne veľa trójskych koňov? Nie je už vlastne Európa dobytá?

    To je, bohužiaľ, pravda. Teraz nebudem hovoriť za Pegidu, ale vyjadrím sa sama za seba. Už neverím, že by išlo v niektorých oblastiach západnej Európy situáciu napraviť. Keď si zájdete do niektorých regiónov Nemecka, napríklad do Severného Porýnia-Vestfálska, sú už dnes kalifátom. Máme šaría zóny, no-go zóny. Tam nechce jazdiť ani polícia. Aj keby sa stala Marine Le Pen prezidentkou Francúzska, ako vyrieši napríklad Marseille? Veď je tam najväčšia moslimská komunita v Európe. Navyše čím sú silnejšie, tým menej vecí rešpektujú. Ak Európa prežije, bude rozdelená. Vyšehradské krajiny pôjdu možno aj s časťou Nemecka vlastnou cestou a nedivím sa.

    Ako k tomu dôjde?

    Európska únia sa rozdelí.

    Obrancovia multikulturalizmu väčšinou poukazujú na príklady ako Austrália, USA či Kanada. Ako na podobné argumenty reagujete?

    Práve včera sme diskutovali o tom, aká je naša nemecká identita slabá. Nemáme jasne dané hodnoty, ktoré chceme brániť. Keď chcete byť občanom USA, musíte pre to veľa urobiť. Už len získanie zelenej karty je dosť zložitá záležitosť. Po takých obtiažnych procesoch začnete byť pyšný, že ste Američan alebo Kanaďan. Chcete si medzi miestnymi nájsť známych, priateľov. Stanete sa patriotom. Do západnej Európy, prípadne do Nemecka, sa teraz dostanú všetci veľmi ľahko. Nekladú sa na nich skoro žiadne nároky. To je problém. Preto som nedávno verejne vyhlásila, že je potrebné sa zbaviť nášho pocitu viny.

    - Reklama -