Ďalšie rozbroje v koalícii, tentoraz na ministerstve obrany. SNS kontra Most-Híd

    0
    Štátny tajomník na ministerstve obrany Róbert Ondrejcsák (vľavo) a minister obrany Peter Gajdoš (vpravo) (Autor: TASR)

    Ministra obrany Gajdoša vytočila reakcia Róberta Ondrejcsáka, ktorý minulý týždeň kritizoval rozhodnutie svojho šéfa na sociálnej sieti. Gajdoš mal podľa Ondrejcsáka zablokovať pracovnú cestu jeho poradcu na kurz v Európskom centre pre bezpečnostné otázky Georgea C. Marshalla v Nemecku, informuje Plus JEDEN DEŇ. Štátny tajomník tvrdil, že vycestovanie jeho poradcu by štát nič nestálo, pretože všetky cestovné výdavky by hradila druhá strana, a rozhodnutie ministra označil za trápne.

    „Ministerstvo obrany SR nemá dôvod komentovať názory pána štátneho tajomníka, ktoré prezentuje na svojom súkromnom facebookovom profile,“ uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková a dodala, že ide o Ondrejcsákov osobný názor a nie spor. Gajdoša však reakcia nominanta Mosta-Híd nahnevala a mal sa dožadovať stiahnutia štátneho tajomníka jeho straníckym šéfom Bugárom. Ten údajne Dankovi odkázal, že ak pôjde Ondrejcsák, musí skončiť aj Gajdoš.

    „Aj pán minister musí vedieť, že my budeme stáť za naším človekom, ktorý je ešte navyše odstavený od všetkého,“ reagoval pre denník podpredseda parlamentu Bugár. Gajdoš vraj Ondrejcsákovi odobral všetky podstatné kompetencie a nie je ani informovaný o dôležitých rozhodnutiach. Napätie medzi ministrom a štátnym tajomníkom sa začalo ešte vlani po Gajdošovom zrušení niektorých rozbehnutých obchodov. „Už je toho dosť,“ dodal Bugár.

    Danko, ktorý Gajdoša dosadil do funkcie, situáciu vníma ako menej zásadnú. „Určite by som to nevnímal ako nejaký spor. Sú to procesné veci, aké riešime bežne,“ konštatoval predseda parlamentu. Podľa informácií denníka si majú Danko s Bugárom ešte tento týždeň konflikt vydiskutovať. Ak by musel Bugár odvolať Ondrejcsáka z ministerstva obrany, je podľa zdrojov z Mosta-Híd pripravený odvolať národniarskeho štátneho tajomníka Petra Ďurčeka z ministerstva dopravy, ktoré riadi Arpád Érsék.

    - Reklama -