Ďalšie informácie o parížskom atentátnikovi: Známa teroristická firma, pokus o trojnásobnú vraždu, predčasne prepustený z dvadsaťročného trestu. Minulý mesiac ho policajti mali, ale pustili ho…

    0
    Na snímke polícia prehľadáva policajnú dodávku, na ktorú zaútočil terorista na bulvári Champs-Élysées. (Autor: TASR)
    Ako takmer vo všetkých prípadoch teroristických útokov za posledné mesiace, ani Karim Cheurfi nebol pre bezpečnostné služby nepopísaným listom papiera.
     
    V roku 2001 strieľal po policajtoch a o štyri roky neskôr bol odsúdený za trojnásobný pokus o vraždu na dvadsať rokov väzenia. Prepustený bol predčasne v minulom roku, ale jeho včerajšie vyčíňanie na Champs-Élysées v Paríži ukazuje, že sa francúzskemu väzenskému systému jeho prevýchova príliš nepodarila.
     
    Celý text TU.
     
    Tridsaťdeväťročný Cheurfi bol po prepustení z väzenia sledovaný a informátori bezpečnostnej služby informovali, že zháňa zbraň a chystá sa zabiť policajta. Hoci bol priaznivec Islamského štátu v tejto záležitosti minulý mesiac dokonca zatknutý, rovnako mu nakoniec laxné francúzske úrady umožnili jeho plán vykonať.
     
    Cheurfi bol napriek evidentne podozrivému správaniu prepustený pre nedostatok dôkazov.
     
    Vo Francúzsku narodený atentátnik žil podľa zistení britského denníka v Chelles, ktoré leží asi dvadsať kilometrov od centra Paríža.
     
    Bol okrem iného majiteľom sivého vozidla značky Audi, ktoré použil pri svojom teroristickom útoku. Po prehliadke jeho bytu polícia našla ďalšie zbrane a strelivo. Podľa niektorých zdrojov sa Cheurfi chválil prostredníctvom internetovej služby Telegram, že sa chystá zabiť niekoľko policajtov.
     
    - Reklama -