Ďalší útok proti V4. Gréckemu ministrovi pre migráciu ležíme pekne v žalúdku. Sabotujete prerozdeľovanie utečencov, zúri

    0
    Vlajky krajín V4 (Autor: ČT)

    Podľa názoru gréckeho ministra pre migráciu Janisa Muzalasa krajiny Vyšehradskej skupiny (V4) neplnia úlohy, ktoré ako členovia Európskej únie majú a sabotujú európsky plán prerozdeľovania utečencov z Grécka a Talianska. „Rozhnevaní hovoríme, že Európa by mala konečne rešpektovať svoje záväzky,” vyjadril sa minister v štátnej televízií ERT.

    Portál ČT24 informuje, že Muzalas tiež skritizoval nedostatočnú pomoc pri vybavovaní žiadostí o azyl. Krajiny EÚ sľúbili, že Grécku pošlú svojich zamestnancov, aby im s touto administratívou pomohli. Grécki úradníci totiž obrovský počet žiadostí nezvládajú.

    Minister sa rovnako posťažoval, že rok po spustení prerozdeľovacieho programu krajiny EÚ prevzali z Grécka len päťtisíc utečencov, pričom ale sľúbili, že do konca tohto roka ich prevezmú 33-tisíc. Ako Mazalas vo vyjadrení pokračoval, krajina je pripravená poslať do EÚ 7500 utečencov a ďalších 600 maloletých bez sprievodu.

    - Reklama -