Ďalší poslanec dole? Smerák stojí pred Sophiinou voľbou

    0
    Stanislav Kubánek (Autor: TASR)

    Stanislav Kubánek sa mal previniť voči zákonu, ktorý zakazuje poslancom národnej rady podnikať, mať aktívnu živnosť či byť konateľom vo firmách. Poslanec sa mal dopustiť až deviatich porušení ústavného zákona, za čo mu hrozí postih až 100-tisíc eur. Členovia výboru pre nezlučiteľnosť funkcií o osude poslanca hlasovali deväťkrát, voči jeho osobe sa tak začne deväť konaní. O prehrešku smeráka Kubánka informovala televízia Markíza.

    Je možné, že práve Kubánkovi bude udelená historicky najvyššia pokuta, akú výbor pre nezlučiteľnosť vymeral. „Ak by využil ustanovenie a vzdal sa funkcie, tak sa vlastne zbaví všetkých deviatich konaní,“ vysvetlil televízii šéf výboru Martin Poliačik.

    K problematike sa vyjadril aj šéf poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč, ktorý má pre poslanca radu. „Je to ťažké, pretože vzdaním sa mandátu by sa vyhol pokute. Ja by som mu, ak mu to finančné možnosti dovoľujú, odporučil zaplatiť. Je to na jeho rozhodnutí, ale budeme akceptovať akékoľvek rozhodnutie,“ prezradil Glváč Markíze.

    - Reklama -